Hur man reparerar en felaktig NiMH-batteri

Hur man reparerar en felaktig NiMH-batteri


Alla batterier är förseglade enheter och inte innehåller delar som kan servas. Uppladdningsbara batterier, såsom nickel-metallhydrid (NiMH) batterier, kan vara en avsevärd tid och kan laddas upp till ungefär 500 gånger innan de behöver bytas ut. Regelbundet urladdning och sedan ladda din NiMH batteriet helt kommer att se till att du får ut det mesta livet ur det. Om du hittar ditt batteri inte behålla en full laddning eller utsläpp alltför snabbt även om det inte är nära slutet av sin funktionsdugliga liv, kan det vara möjligt att reparera felet.

Instruktioner

1 Ladda NiMH-batteri på vanligt sätt. Sätt i batteriet i laddaren och slå på laddaren.

2 Låt din NiMH batteriladdning tills laddaren talar om batteriet är fulladdat. Stäng av laddaren och ta ut batteriet. Placera den i en elektrisk anordning.

3 Slå på elektriska apparater. Om det är en mekanisk anordning, som ett elverktyg, sedan låta motorn gå. Om det är en kamera och sedan använda zoomobjektivet och ta bilder. Om det är ett program-driven enhet, till exempel en mobiltelefon, musikspelare eller handhållen spelkonsol, öppna så många ansökningar som du kan. Målet är att låta batteriet laddas ur helt.

4 Låt enheten fungerar tills batteriet dör.

5 Låt enheten avstängd i cirka 30 minuter eller så. Batteriet kommer att återfå en lite ström, precis tillräckligt för att driva enheten igen för en kort tid.

6 Slå på enheten som förut. Låt det fungera tills det tar stopp, sedan stänga av den, eller lämna den tills den stängs av automatiskt.

7 Vänta ca 10 minuter, sedan försöka att slå på enheten igen. Du kanske tycker att det befogenheter upp. Om så är fallet, låt den gå tills den stannar och upprepa processen tills den inte slås på alls.

8 Ta bort batteriet från enheten och placera den i laddaren och slå sedan på din laddare.

9 Låt laddaren fortsätta att ladda batteriet tills laddaren indikerar att batteriet är fulladdat. Stäng av laddaren och ta ut batteriet ur laddaren.