1997 Oldsmobile Aurora service Tips

1997 Oldsmobile Aurora service Tips


1997 Oldsmobile Aurora var en medelstor lyx sedan produceras av General Motors, som tillverkade hela linjen från 1994 till 2003. Under 1990-talet kunderna betraktade Aurora som en high-end sportsedan i nivå med Buick Riviera, strax bakom Cadillac. I själva verket, härleder Aurora 4-litersmotor från Cadillac Northstar 4.6-liters motor. Aurora hade inga betydande quirks eller problem och hade ett gott rykte som en pålitlig bil.

Oljebyte

Dagens oljor är tekniskt avancerade jämfört med premium oljor som tillverkats före 1990-talet. Även nyare fordon kan köras så länge som 6000 miles innan oljebyte är nödvändigt, kan 1997 Oldsmobile Aurora kräva oljebyten på kortare intervaller. Auroras 4-liters V8 baserades på Cadillac Northstar 4.6-liters V8, som hade problem med oljeläckage på baksidan huvudpackningen. Tidiga versioner av Northstar konsumeras också en över genomsnittet mängd olja. Även om Auroras 4-liters V8 inte uttryckligen har dessa problem, kan det vara benägna att över genomsnittet oljeförbrukning. bör kontrolleras oljenivån på 1997 Oldsmobile Aurora en gång i veckan med ett oljebyte var 3000 miles ett varnande åtgärd.

Däck och Suspension

Medan oljebyte, rotera däcken för att garantera att slitbanan slits jämnt på varje däck. Lyft Oldsmobile Aurora från marken med en hydraulisk domkraft. Ta bort ett däck i taget och placera dem på motsatta sidor. Till exempel ersätta förarens sida främre däck med passagerarsidan bakdäck och passagerarsidan fram däck med förarsidan bakdäck. Medan bilen är från marken och placeras på golvet jack, använd en fettspruta för att smörja Aurora fjädringssystem. Köp en Oldsmobile servicemanualen för att identifiera alla smörjpunkter.

Tune-ups

Har en bilmekaniker stämma upp Aurora var 30.000 miles. En mekaniker har de nödvändiga diagnostiska verktyg och utrustning till korrekt ställa bilen. Aurora ägare kan ändra pluggarna med minimalt krångel. Dra distributören tråden från tändstiftet en i taget. Sätt ett tändstift hylsnyckel ovanpå kontakten och vrid moturs tills det är fritt från motorblocket. Inspektera varje plugg för kol eller olja uppbyggnad. Lösningsmedel och fint slippapper kan ta bort beläggningar. Emellertid alltför olja eller våt olja på pluggarna indikerar ett allvarligt problem. Ta bilen till en mekaniker. Inspektera tändkablarna för trasiga kontakter eller försämring. Byt ut ledningarna en i taget om det behövs.

Bränslefilter och linjer

Bränslefilter bör bytas ut 20.000 miles när de blir smutsiga från föroreningar i bensinen eller gunk i botten av bensintanken. Under 2004 1997 Auroras återkallas på grund av nylon slangen i bränsleledningen hade en tendens att brytas ned och spricka. Detta ledde till bränsleläckage och risken för brand. När du byter bränslefilter, inspektera nylon linjer för sprickor och dem byt ut vid behov.