Bruna fläckar på min tomat blad

Bruna fläckar på min tomat blad


Identifiera vad som orsakar fläckar av tomat blad är inte svårt, men att eliminera dem när de börjar kan vara svårare. Vissa sjukdomar kan bromsas när de upptäcks och kommer att göra det möjligt för friska tomater. Andra kan påverka frukten eller döda växten helt. Sakta och förebygga sjukdomar med dessa enkla försiktighetsåtgärder och beredningar.

tidig Blight

Tidigt gissel är en svampsjukdom som är gemensam för hela Nordamerika. Fläckar på bladen med en mörk kant och grå centrum. Bladen blir gula, krypa upp och släppa. Tomater kan visa tecken på infektion, inklusive sjunkna svarta fläckar nära stammen. Blight gör växter ful. Om inte tillståndet är allvarligt, mognad och skörda frukten ska gå normalt. Om blight redovisas tidigt, kan den bromsas med en tillämpning av kopparbaserad fungicid.

bakteriell Ställe

Bakteriefläckar koncentreras i östra delarna av landet. Dessa fläckar är mörkt med en Cory utseende. Fläckarna kan sjunka i mitten, vända blad gula och få dem att släppa. Tomat kan också ha samma fläckar, som sönder frukten. Fungicider inte kontrollera det, men tomater kan vanligen skördas. Andra typer av bakteriella fläckar generera från bakteriell kräfta och bakteriell speck sjukdom. Kräfta lägger svarta streck till blad och stjälk sprickor kan uppstå. Speck ringlar bladen och fläckarna kan ha en gul ring runt dem.

Septoria Leaf Spot

Septoria är vanliga i nordöstra, centrala och Mid-Atlantic. Det är relaterat till grå bladfläcksjuka, som ses i sydöst. Septoria fläckar börjar på nedre bladen. De är bruna och har svarta fläckar i centrum. Bladen kommer då gulnar och avhopp. Grå fläck har en grå centrum. Även om bladen falla, kan tomater skördas. Koppar fungicider som används som en bladspray kan förhindra eller bromsa dessa svampar, eller så kan du spraya dem med kompost te var sju till tio dagar. (Kompost te görs genom stöpning vanlig trädgård kompostmaterialet i vatten.)

biopesticid Kontroller

Biopesticides är gjorda av mikroorganismer som stimulerar växtens naturliga försvarssystem. Ett varumärke består av extrakt av jätte knotgrasses och är effektiva för att kontrollera många olika typer av tomat tillstånd såsom mjöldagg, speck, rost och olika typer av mögel.

Förebyggande

Förebyggande åtgärder är nyckeln med någon tomatväxtsjukdom. Inköps växter som är resistenta mot lokalt kända sjukdomar. Vattna blommorna under bladen på morgonen. Våta löv locka sjukdom. Tvätta burar noggrant mellan årstiderna. Lämna 2 fot mellan inlåsta i burar växter och 3 fot mellan fria växter för god luftcirkulation. Svampar och bakterier gro i trädgårdsjord. Rotera tomatplantor vart tredje år. Undvik tomt områden där potatis, aubergine, okra eller paprikor har vuxit eftersom dessa grödor är mottagliga för samma sjukdomar. Tvätta händerna med tvål och vatten innan sköter dina växter. Virus, såsom tobaksmosaikvirus, sänds genom att röra växterna. Ta drabbade blad.