Hur sent i säsong kan du plantera penséer?

Hur sent i säsong kan du plantera penséer?


Varje dag på året, är någonstans i Nordamerika penséer blommar. En sann anläggning för alla årstider, penséer växa under sommaren i norr och vintern i söder. Plantering råd beror på var du bor.

Beskrivning

Färgglada penséer är favoriter i amplar, blomlådor och rabatter. Den känsliga utseende blomma med ett "ansikte" är faktiskt tålig och slitstark. Pansies växer 6 till 8 inches tall med en liknande spridning.

Northern Tidsplan

Börja pensé frö inne sex till åtta veckor innan du dem utanför. För norra delstaterna, föreslår Iowa State University hemsida börjar frön i juni för transplantation i augusti. Detta gör det möjligt för pensé att utveckla rötter innan vintern fryser.

Södra Time-Frame

Men är geografi avgörande för att fastställa planteringssäsongen. Om du bor i en mer sydlig clime - inte mer norra än Arkansas - du kan plantera penséer från slutet av september till november som en vinter årlig. Även när penséer fryser fast, kommer de att tina upp i solen och fortsätta att blomma hela vintern.

Sena Plantering Tips

Om du planterar att plantera penséer sent på säsongen, väljer starka, friska plantor med blommor eller åtminstone knoppar redan bildats. Unga, mindre anläggningar kan inte ge goda blommor till våren.