Hur man tar bort korrigeringsvätska från mattan

Hur man tar bort korrigeringsvätska från mattan


Finns i en mängd olika färger, är korrigeringsvätska ett flytande ämne som täcker misstag och andra markeringar på utskrivna dokument. Ämnet torkar snabbt; lätt accepterar kulspets, skrivmaskin och andra typer av bläck; och det fläckar ytor inklusive mattor om det torkar. När du tar bort korrigeringsvätska från mattan, är det viktigt att agera snabbt och använda en rengöringslösning som inte bara ta bort ämnet, men skadar inte mattans fibrer.

Instruktioner

1 Blot korrigeringsvätska spill med en vit trasa eller handduk; eller blot spill med två till tre pappershanddukar om utsläppet är färskt. Inte torka eller gnugga spill, kommer detta att sprida korrigeringsvätska. Om korrigeringsvätskan är redan torr, gå vidare till steg 3.

2 Ta bort eventuella kvarvarande vätska korrigeringsvätska från mattan genom att skrapa ämnet med en sked eller bit kartong på en trasa, handduk eller hushållspapper.

3 Applicera 2 msk en fläckborttagning lösning på den yttre delen av korrigeringsvätskan fläcken. Blot från kanten av fläcken inåt med en ren, vit, absorberande trasa eller handduk eller två till tre pappershanddukar för att helt täcka korrigeringsvätska med lösningen. Låt lösningen stå på fläcken i 5 minuter.

4 Vik trasa eller handduk i halv eller använda två till tre nya pappershanddukar och torka fläcken tills den är borta från mattan.

5 Blöt en ren, vit trasa eller handduk eller två till tre pappershanddukar med kallt vatten från ett handfat. Vrida ur överflödigt vatten och torka det område där korrigeringsvätskan var med fuktig trasa, handduk eller hushållspapper.

6 Blot den fuktiga området torrt med en ren, vit trasa, handduk eller två till tre pappershanddukar.

7 Upprepa steg 3 till 6 efter två dagar för att avlägsna eventuella kvarvarande korrigeringsvätska återstod.