Hur man justerar manuella bromsjusterare på tunga lastbilar

Hur man justerar manuella bromsjusterare på tunga lastbilar


Med korrekt justerade bromsjusterare på ett tungt fordon med tryckluftsbromsar är nödvändig för säker drift av fordonet. Felaktigt justerade bromsregulatorer på flygbromsar är en ledande orsaker till varför en kommersiell tung lastbil tas ur drift. En bromsjusterare är en justerbar spak som ansluts till en tryckstång och luftcylinderenhet i ena änden och bromsenheten på den andra. Justering av bromsregulator tillbaka bromskomponenter till deras rätta tolerans och bibehåller optimal bromsverkan. Denna procedur tar bara några minuter och minimal mekanisk skicklighet.

Instruktioner

Förberedelse

1 Starta fordonet och föra lufttrycket i tankarna till max. När lufttrycket når maximal, stänga av motorn.

2 Placera stoppklossar säkert på båda sidor av ett hjul för att förhindra att fordonet från att röra sig under förfarandet.

3 Tryck i luftventilen på instrumentbrädan i bilen, släppa bromsarna som skall kontrolleras och justeras.

Kontroll Bromsar för korrekt justering.

1 Placera en jord trasa eller ranka på marken eller golvet för att inte bli smutsiga när under fordonet. Tryckluftsbromsar kan ha olika storlekar skruvar justerings, så vet eller ta reda på vilken storlek av nyckel behövs.

2 Kontroll av fritt spelrum på tryckstången. Med hjälp av krita, markera tryckstången vid den punkt där den kommer in i luftcylindern.

3 Bänd tillbaka på bromsnyckeln med hjälp av en skruvmejsel eller tång för att dra på det och flytta bromsregulator tillbaka så långt det går. Detta gör att tryckstången för att dra en bit ut ur luftcylindern.

4 Mät avståndet mellan luftcylindern och kritmärket. Om mätningen är vid eller mindre än 3/4 av en tum, behöver den inte justeras. Allt över 3/4 av en tum innebär att bromsregulator bör justeras. Det finns en tryckstång för varje bromsaggregat vid varje ände av varje axel så kontrollera var och en av dem.

Justera Luftbromsar

1 Leta reda på justeringsbulten, som ligger på botten av bromsnyckeln. Ofta finns det en hylsa runt bulten som måste tryckas inåt för att komma åt skruven. Genom att använda en låda fast nyckel, kan hylsan tryckas ned med skiftnyckel. Under denna rörelse, kommer nyckeln glida över bulten i en rörelse.

2 Vrid bulten och titta på tryckstången. Om tryckstången drar ut ur luftcylinder, är det fel riktning. Vrid bulten åt andra hållet.

3 Vrid skruven tills du känner motstånd. Detta är den bromsbelägget i kontakt med trumman. Vrid skruven 1/4 till 1/2 varv i den motsatta riktningen för att skapa utrymme mellan dynan och trumman. Gör detta för varje bromsaggregat.

4 Starta fordonet och applicera tryck på bromsarna. Det bör inte vara mer än två inches av resor uppmätt på tryckstången.