Hur man umpire för netball

Hur man umpire för netball


Spelarna kan vara stjärnorna i någon sport, men den person som styr matchen är utan tvekan den viktigaste personen av alla. Varje omgång netball behöver en domare, och om du är villig att lära sig, är det relativt lätt att få kläm på grunderna i umpiring.

Instruktioner

1 Köp en netball regelbok. Precis som någon annan sport, det finns dunkla teknikaliteter och subtila nyanser som en tjänsteman måste veta. Erhålla, och studera, regelboken innan du försöker att umpire ingen träff kommer att du har grundteorin kunskap för att utföra det praktiska arbetet.

2 Uppnå lämpliga nödvändigheter för en domare i netball. Helst bör du ha vit, som kommer att ställa dig bortsett från de spelare som bär färgade haklappar. Du bör ha löparskor eller netball träningsskor. Så långt som det är praktiskt utrustning går, bör du alltid ha en visselpipa, penna, pennvässare, poäng pad och en timer.

3 Leta efter lag som kräver en domare. Kontrollera anslagstavlan på din lokala sportcentret och kolla platser såsom netballpost.com för att hitta grupper som behöver tjänstgörande.

4 Värva en "kompis" för att hjälpa dig förrätta din första match. Den första matchen kunde verka skrämmande, så om du känner några erfarna domare, be dem att hjälpa dig på vägen.

5 Be om hjälp och råd. Det finns inget substitut för erfarenhet, så när du umpire matcher be råd av domare som kan tjänstgörande andra matcher på samma hall eller händelse. Detta råd kan visa sig ovärderligt när du försöker förbättra din umpiring färdigheter.