Smutsiga Transmission Filter Symtom

Smutsiga Transmission Filter Symtom


Transmissionen i en bil eller lastbil reglerar fordonets motor utgång. Denna effekt överförs till hjulen, som rör sig i fordonet. Transmissionen är en mycket viktig systemet och kan bli dyrt att reparera om något går fel. Lär dig med symtom på en smutsig överförings filter kan hjälpa dig att hitta mindre underhåll frågor innan de förvandlas till stora reparations huvudvärk och kommer att spara pengar i det långa loppet.

Slipping Transmission

En indikator på en smutsig transmissionsfilter är transmissions glidning när du kör. Växel kan hoppa, gunga eller ni kanske märker grov eller ojämn växling. Du kan också höra en clunking ljud. Om sändningsfiltret är igensatt, kommer smörjfluiden ej att kunna cirkulera, vilket orsakar transmissionen att glida.

Läckande Transmission Fluid

Om du märker brun eller rödaktig vätska läcker under motorn, kan det vara transmissionsolja. Detta kan tyda på en igensatt transmissionsfilter. Du är bilen till en kvalificerad mekaniker för tjänsten medan läckan är fortfarande ett mindre problem.

Smutsiga eller låg Transmission Fluid

Du kan kontrollera transmissionsolja i bilen för att se om det är smutsigt eller vätskenivån är låg. Ställa bilen i "Park" Öppna motorhuven och ta bort överföringsstickan. Torka av oljestickan med en ren trasa, sedan tillbaka den och ta bort den igen för att kontrollera vätskenivån. Om den är låg, tillsätt bara tillräckligt med vätska så att nivån upp till "Fill" eller "Max" linje. Kontrollera om din transmissionsolja är smutsig genom att placera en droppe på en våt pappershandduk. Ren växellådsolja kan vara röd eller brun; det bör inte vara svart eller innehålla metallfragment.