Hur man gör en kinesisk Pall

Hur man gör en kinesisk Pall


Presenterad för kinesiskt liv under Handynastin (cirka 300 f.Kr.), avföring förhöjda hemlivet från golvnivå levande. Alltigenom Kinas historia - och till skillnad från grann asiatiska länder - avföring var i stor utsträckning och har i många former och storlekar, inklusive runda, rektangulära, flerpartig och vikning. Kinesiska avföring har gjorts från en mängd olika material, inklusive bambu, trä, sten och porslin. Gör en kinesisk pall genom att approximera en typisk hushåll kinesisk kvadrat pall design från trä.

Instruktioner

1 Använd en tabell att såga en rektangel ca 16 inches med 10 inches av en träbit som är åtminstone en tum tjock. Någon kinesisk avföring som inte är rund, såsom en rektangulär pall, är historiskt kallas en kvadratisk pall.

2 Använd tabellen för att såga fyra ben avföring, var 7 inches lång och en tum av en kvadrattum.

3 Skär pallen trim att omge undersidan av pallen topp och för att stärka benen under 15 inches med 9 inches. Placera prydnadslister på undersidan av pallen Bäst, en tum i från dess kant.

4 Limma de två anpassningsstyckena på plats mittemot varandra på 16-tums sidor av undersidan av pallen toppen. Tryck ordentligt. Använd klämmor för att förstärka limmet. Tillåta trim torka under två dagar. Sand kanter för att avlägsna överflödigt lim.

5 Limma toppen och en sida av varje ben. Placera limmade benet topp och sidor på den yttre hörnet av rektangeln, understödda mot trim för stabilitet.

6 Fäst benen genom att köra en till tre spikar genom insidan av de två delarna av trim och i benen. Skruvar eller dymlingar kan också användas istället för naglar.

7 Sand alla ytor i avföring smidigt.

8 Applicera en träbets, såsom körsbärs-, för att ge träet en rik finish. Använd en färg svamp och ta bort överflödigt fläcken med en trasa. Applicera ett andra skikt för en djupare färg. Låt torka i minst 24 timmar före användning.