Hur man bygger en fisk biofilter

Hur man bygger en fisk biofilter


Om du någonsin har ägt en fiskdamm, vet du att ha en bio filter korrekt inställd är viktigt för rent vatten. Med större fiskar och ännu fler fiskmängder, bio filter har betydelse för välbefinnande din damm fisk. Utan en bra bio filter, kommer klart damm vatten så småningom förvandlas till molnigt, avfallsfyllda vatten, vilket minskar chanserna för att din fisk kommer att frodas i sin omgivning. Att bygga en fisk biofilter är egentligen ganska enkel och kan göras utan att spendera mycket pengar.

Instruktioner

Hur man bygger en fisk biofilter

1 Bestäm huruvida beståndet tanken avloppet kommer att vara i den främre eller bakre änden av filtret. De flesta människor föredrar att hålla sjön i ryggen. Täck avtappningspluggen med teflontejp, eftersom det inte kommer att användas mycket, och avstå från över åtdragning av avloppet för att förhindra brott. Förhindra läckage genom att fylla upp tanken med vatten tills vattnet linje överstiger beslaget.

2 Skär ut ett runt hål på tankens övre plan yta. Borra monteringshålen in i området och vid montering av garderoben fläns, blockera filtermediet och växter från att passera genom överströmnings med ägget spjällåda rosten stycket. Men innan du installerar flänsen, se till att den plana ytan är förseglad.

3 Täck spill flänsen med tätningsmaterialet om du vill dölja din biofilter bakom ett vattenfall. Täcker flänsen minskar chanserna att vatten kommer att släppa ut på flänsen och på smuts runt dammen.

4 Skär PVC-rör på lämpligt sätt så att tee och armbågar kan ansluta. Om du vill ge din damm en virvel eller dominoeffekt, måste botten armbågar pekar bort från varandra. Kontrollera att den andra PVC pekar upp mot himlen när du skär det också. Placera en PVC armbåge på toppen av längden pekar uppåt och sätta bröstvårtan reduktions inuti.

5 Se till att gallret kan passa inne i tanken genom att skära den i enlighet med detta. Men om du råkar skära gallret för kort, satte två 2-by-4 bitar av galler på undersidan så att rosten höjs. Rosten är huvudsakligen sätta på plats så att det finns utrymme mellan filtermediet, såväl som växter, och änden av tanken. Skär en liten cirkel i rosten centrum och montera PVC-röret uppåt genom hålet. När PVC-röret är fäst, placera den inuti tanken och sänk gallret.

6 löst släppa filtermedia på gallret så att filtermediet är strax under översvämningen, och se till att du har tillräckligt med filtermedia och anläggningar för kapacitet av din tank.

7 Anslut den övre armbågen på plats och se till att armbågen är nära slangen som kommer att lämna dammen så att du kan ansluta den senare. Se till att bröstvårtan är inte löst efter att du lagt i beträdde reducering. Sedan fäster slangen till pumpen och du är klar.