Hur man använder Glasfiber Matting

Hur man använder Glasfiber Matting


Glasfiber är en lätt, stark byggnadsmaterial som används i hundratals produkter. Om du använder glasfiber i ett hantverk projekt, är det viktigt att veta hur man använder det på rätt sätt. Glasfibermattor (ofta helt enkelt kallas "matta") hänvisar till ett ark tillverkat av en lös väv av hackade glasfibersträngar. Eftersom det är så löst konstruerade den kan formas runt hörn och i skarpa vinklar som andra glasfiber produkter kan inte. Ett bra sätt att lära sig att använda materialet innan att ta itu större projekt är att göra en enkel glasfiberlåda. Om du kan behärska hårda vinklar och vrår, kan du glas någonting.

Instruktioner

1 Måla ett tunt lager av vaselin på en kartong för att fungera som ett släppmedel.

2 Rip glasfibermattan i många 5-tums rutor. Du kommer också att vilja slita flera små, lösa cirklar för hörnen. Det kommer att finnas några lösa fibrer som kan irritera huden, så bär gummihandskar och en pappers kostym.

3 Blanda en sats av glasfiber harts och katalysator i en engångs hink enligt instruktionerna på hartsbehållaren.

4 Måla ett lager av katalyserade harts över toppen och sidorna av lådan.

5 Lay rutor av glasfibermatta i hartset, överlappande dem något. Wrap torg runt sido hörn för styrka. Använd de lösa cirklar på de spetsiga hörnen (dessa kommer att vara den mest utmanande delen av lådan).

6 Knacka mer harts i glasfibermattan för att helt mättat. Knacka (i motsats till att borsta) kommer att bidra till att hålla rutorna glider omkring. Det tar också bort luftbubblor, som kan försvaga glasfiber.

7 Lägg till ytterligare ett lager av glasfiber rutor på rutan, sedan mätta dem med mer harts. Upprepa detta steg flera gånger tills du känner att du har kläm på det.

8 Låt glasfiber att helt härda tills det har härdat.

9 Sand hela den yttre ytan av glasfiber rutan börjar med grovt sandpapper och arbetar till finare och finare korn.

10 Ta bort kartongen från glasfiber en. Det bör dra fri lätt på grund av vaselin.

11 Trimma ojämna kanter från botten av lådan med en såg eller roterande verktyg. Använd dammfiltermask och ögonskydd för detta steg, vill du inte att få damm i ögonen eller lungorna.