Expertutlåtanden om de negativa effekterna av Skoluniformer

Expertutlåtanden om de negativa effekterna av Skoluniformer


När skolor väljer att införa skoluniform på sina elever, de brukar göra det efter noggrant övervägande, väger för- och nackdelarna med en sådan drastisk beslut. Medan uniformer verkligen kan bidra till att lösa problemen med olämplig studerande klädsel och lägre skol brott, har experter också märkt några nackdelar med att en sådan åtgärd.

Kosta

Medan köpa en enhetlig istället för dyra märkeskläder kan verka som en ekonomisk lösning för föräldrar, kan det ibland faktiskt vara ännu dyrare, enligt den statliga skolans Parent Network. Medan studenter som är fri att bära avslappnade kläder i skolan använder vanligtvis samma outfit för en hel dag, studenter som är inskrivna i en skola som innebär en enhetlig tenderar att bära två dräkter: en enhetlig under skoltid och en avslappnad en efter skolan, tvinga föräldrar att spendera ännu mer pengar på kläder.

individuella uttryck

Studenter som får bära avslappnade kläder i skolan uttrycker oftast deras personligheter genom sitt val av kläder. Detta gäller särskilt för äldre elever. Å andra sidan, uniformer, per definition, inte tillåter eleverna att uttrycka sig genom sitt personliga utseende. Enligt Dr Alan Hilfer, barnpsykolog på Maimonides Medical Center i Brooklyn, kan detta leda till situationer där tonårs studenter börja motstått uniformer, undergräva hela syftet med åtgärden.

Bekvämlighet

Alla barn är olika, särskilt när det gäller deras morfologi. När du väljer casual kläder för sina barn, föräldrar är oftast medvetna om sin morfologi och köpa lämpliga objekt. Barn tenderar också att bära oftare kläder där de känner sig bekväma. Uniformer tillåter inte detta, och tvinga alla barn, oavsett kroppstyp, att bära samma kläder till det bättre delen av en vecka. Experter tror att detta kan leda till potentiella obehag för barnet.

disciplin frågor

En studie om effekterna av uniformer om våld och missbruks publicerades 1998 av David L. Brunsma och Kerry A. Rockquemore har funnit att en uniformer politik faktiskt verkar inte ha någon positiv inverkan på disciplin. Medan disciplin är oftast en av de främsta orsakerna bakom en skola beslut att genomföra en uniformer politik, kan samma politik faktiskt ha en negativ inverkan på elevernas beteende, särskilt bland tonårs studenter. Tonåringar är upprorisk natur, och införande av en enhetlig på dem, särskilt efter en period där de fick bära avslappnade kläder, kan skapa spänningar i skolan. Dessutom,