Hur konvertera 8mm videokamera till digital

Hur konvertera 8mm videokamera till digital


Omvandlingen av 8mm videokamera media till ett digitalt format som kan göras på två sätt. 8mm videoband är traditionella magnetiska media band som ska spelas med hjälp av en 8mm videokamera. Det viktigaste inslaget i videokameran som krävs för omvandling till digital är en videoutgång. Den första metoden för omvandling är användning av en DVR, digital videobandspelare. Den använder en inspelningsbar DVD för att spela in vad som spelas på videokameran. Den andra metoden använder en produkt som kallas Dazzle, som direkt omvandlar video från videokameran till en digital fil på en dator.

Instruktioner

1 Sätt 8mm videoband i videokameran och spola tillbaka till början av bandet. Anslut videokamera utlopp till videoingång DVR med hjälp av RCA-typ sladd.

2 Sätt i tom inspelningsbar DVD-skiva i DVR.

3 Starta DVR inspelning först och sedan börja funktionen videokamera uppspelning. Om DVR är ansluten till TV: n, bör videoband innehållet börja spela på TV: n. När uppspelnings videoband är klar kommer innehållet att vara i ett digitalt format på DVD.

4 Konvertera 8mm videoband direkt till en dator med Dazzle komponenter. Detta är helt enkelt ett gränssnitt mellan videokameran videoutgång och en dator. Blända omvandlar innehållet från 8mm media till en form som kan sparas på en hårddisk.