Hur man tar bort ett batteri från en Harley-Davidson vägkonung

Hur man tar bort ett batteri från en Harley-Davidson vägkonung


Batteriet i din Harley-Davidson vägkonung kommer att misslyckas så småningom, särskilt efter en lång period av inaktivitet. Att få det gamla batteriet är det första steget i att få tillbaka på vägen, men ta bort det i första hand kan verka knepigt. De flesta Harley-Davidson modeller hus sina batterier på sidan av sina ramar. Vägen kungen dock döljer batteriet under sätet. Ta bort batteriet är rättfram, något du kan göra på några minuter.

Instruktioner

1 Skruva skruven säkra passagerarsätet till vägkonungen bakre stänkskärm, med en stjärnskruvmejsel. Lyft passagerarsätet uppåt något, dra sedan bort från ryttarens sits.

2 Skruva muttrarna från baksidan av ryttarens sits, med hjälp av en halv-tums uttag. Lyft ryttarens sits uppåt en aning och dra bort den från bensintanken.

3 Skruva batteriklämbulten med hjälp av en Torx drivrutin.

4 Skruva terminalen bulten som förbinder den svarta kabeln till batteriets negativa terminal, med en stjärnskruvmejsel. Dra den svarta kabeln från batteriet och vägkonungen ram.

5 Skruva terminalen bulten som förbinder den röda kabeln till batteriets pluspol, med en stjärnskruvmejsel. Dra den röda kabeln från batteriet.

6 Lyft ut batteriet ur vägkonungen ram.