Instruktioner för strykning veck på en uniform skjorta

Instruktioner för strykning veck på en uniform skjorta


Varje gren av de väpnade styrkorna har tillfälle att bära en skjorta med militära veck och praxis följs också av uniformerade polisen, paramilitära enheter och dussintals andra grupper som strävar efter att en militär utseende. De flesta yrkesverksamma inom tvätt- och kemtvätt företag vet hur man gör militära veck, men det kan göras billigare nästan var som helst med lite erfarenhet och rätt utrustning.

Instruktioner

1 Lägg skjortan på strykbräda att leta efter platser i veck. Det finns fem veck i standardformuläret: tre i ryggen och två i fronten. En av veck i ryggen är den exakta mitt bak, och de andra två är på samma avstånd från centrum till ärmhål. Framför, veck tåga ned på framsidan av skjortan i linje med fick knapparna från axelsömmen till fållen. Ärmarna är strukna platt med veck på vecket ovanpå.

2 Fyll ångstrykjärn med vatten. Efter att ha ställt den på strykbrädan, justera temperaturen till en ånginställning lämplig för tyget av skjortan. l00 procent bomull kommer att ta höga temperaturer; syntetmaterial kommer att kräva lägre temperaturer. Ställ in burk med spray stärkelse i närheten och har en jämn bit bomullstyg, såsom en bit av ett gammalt lakan, i närheten också.

3 Järn oket och kragen på skjortan innan vecken, om skjortan har ett ok. Ett ok är ett horisontellt stycke som bildar den övre delen av ryggen. Det sträcker sig från axelsömmen till axelsöm och inte ökat med resten på baksidan av skjortan. Vissa militära uniformer har inte ok, och i så fall fortsätta utan detta steg. Stärkelse och järn kragen, sträcker sig den horisontellt, så att det kommer att stå upprätt under resten av strykning.

4 Plocka upp skjortan av ryggen, hitta mitt bak genom att vika skjortan så att sidosömmarna justera. Detta kommer att bli den första veck, och det måste vara absolut vertikala. Tryck ner på denna vikning, spraya den med stärkelse, ånga det och stryka den torka. Om skjortan är vit eller har en tendens att bli blanka, skydda den med bomullsduk, ifall av missfärgning från värmen.

5 Fördela avståndet mellan pressveck och ärmhål att hitta platsen för nästa veck. Detta kan göras genom att hålla skjortan upp i svansen och oket, vilket gör sidosömmen linje med pressveck. Tryck här fållan exakt parallellt med pressveck. Följ trycka att öka genom att göra samma sak på andra sidan på baksidan av skjortan. Baksidan av skjortan är nu helt strykas.

6 Vik framsidan av skjortan från sömmen på axeln till fåll direkt via knapp på fickan. Vara mycket säker vecket är vertikal. Tryck på luckan som tidigare, med hjälp av massor av ånga och stärkelse vid behov. Ägna särskild uppmärksamhet åt fickan så att den inte har några veck eller gropar när du är klar. Den andra främre veck åstadkommes på samma sätt. Skjortan är nu retts med undantag för knappar och knapphål och ärmarna.

7 Järn fronten, trycka hårt på knappområdet och trycka mellan knappar hela vägen till kanten av skjortan. Järn ärmarna platt trycker veck i toppen lika kraftigt som resten av veck. Bättra eventuella områden som verkar otillfredsställande, försiktigt så att inte stryka över någon av veck.

8 Stryk byxor veck genom att hålla ett ben av sin kant och matcha sidsömmarna. ska tryckas vecket i både fram- och baksidan av benet tills det är skarpa. Fortsätt att stryka det andra benet på samma sätt. Avsluta med att trycka båda benen platt, sömmar och veck i linje perfekt.