Fotoetsningstekniker

Fotoetsningstekniker


Fotoetsning är en metod för att reproducera ett fotografi eller diagram på något annat än fotografi papper. Du kan använda denna process för att etsa konst på metall. Idag, 2011, är en av de viktigaste användningsområdena för denna metod för att etsa kretskort. De två vanligaste teknikerna är toneröverföringsmetod och den fotoresist metoden.

Etsning på metall

Toneröverföringsmetod är den enklaste och enklaste metoden att etsa en krets i en koppar tom köpas hos din lokala elektronikaffär. Designa din krets med ett datorprogram, t.ex. Eagle eller Adobe Illustrator. Skriv kretsen på hög kvalitet fotopapper med en laserskrivare använder toner som innehåller plastkomponenter. Med hjälp av ett strykjärn kan du överföra kretsen till ämnet. Eftersom tonern motstår syra, kan du använda en syra, såsom järnklorid för att etsa din kopparkrets. Då är du redo att lägga till resten av komponenterna till styrelsen.

Tekniker för tryckta kretsar

Fotot motstå metod för att skapa en tom kretskort är mycket lik den teknik som används för att överföra en konstnärlig fotografi på en bit av metall eller glas. Designa din styrelse med hjälp av ett datorprogram eller dra ut det för hand, med hjälp av linjer som är mörk. Ta en hög kvalitet fotografi av kretsen med antingen en traditionell filmkamera eller en digitalkamera. Med filmkamera, använd negativa att skriva ut kretsen på en bit av koppar behandlas med syrafast fotoemulsion. Med en digital bild, använda fotoredigeringsprogram för att invertera bilden och skriva ut den på en acetat. Skriv ut den här bilden på en koppar tom behandlas med syrafast emulsion. Oavsett vilken teknik du väljer, kan du nu använda syran och sedan etsa färdiga kretskortet.


relaterade artiklar