10 Incredible VM trivia att imponera hela pub

10 Incredible VM trivia att imponera hela pub

Introduktion

Vart fjärde år VM ger stora nya anekdoter, statistik och oförglömliga evenemang för fotbollsfans runt om i världen. Den första VM någonsin spelades i Uruguay 1930, vid en tidpunkt då det läderboll var så hårt att spelarna var tvungna att bära en vadderad basker att skydda deras skallar. Kolla in några av de mest minnesvärda fakta roliga gamla spel som kommer att ha alla på puben tänker du kör FIFA!

"Vågen" föds

Idag är det vanligt att se fotbollsfans gör "den mexikanska vågen" i någon fotbollsmatch för att fira ett mål eller bara för att hurra för sitt lag. Men det var inte alltid så. Vågen var första som sågs i Mexiko 1986 (därav namnet) och det var faktiskt inte publiken idé. Det var faktiskt ett PR-trick iscensatt av en populär mexikansk kolsyrad dryck företag att marknadsföra sina produkter.

Guds Hand

Detta har fått vara den mest kontroversiella målet i historien om fotboll. Efter att ha lämnat den engelska försvaret bakom, med hjälp av sina lagkamrater, hoppade Diego Armando Maradona i straffområdet för att försöka göra mål. Knappt 1,65 meter hög, kunde Maradona aldrig nått bollen med pannan. Han tvekade inte på att använda sin hand, men uppsökande engelska målvakten Peter Shilton. I en post-game presskonferens, Maradona delvis erkände hans överträdelse genom att säga att målet hade socored "lite med chefen för Maradona och lite med Guds hand."

En 8 minuters längre första halv

I en fotbollsmatch, kan åtta minuter tyckas oändliga. Speciellt när ditt lag vinner och behöver spelet att avslutas före hävda seger. I VM 1990 i Italien, den första perioden av extra tid i den sista matchen mellan Argentina och Italien varade i åtta minuter längre än väntat. Problemet var att Michel Vautrot, domaren och officiella tidtagare för matchen, glömde att hålla ett öga på hans stoppur.

Mållös

I VM USA 1994, den sista matchen mellan Brasilien och Italien avslutades utan några mål. För första gången i historien om den internationella turneringen hade mästare som skall avgöras genom straffläggning. Vinnaren vid detta tillfälle var det brasilianska laget, med 3 mål till 2. Det året är också ihågkommen för domarnas färgade t-skjortor, antingen röd, grön eller gul, i stället för den traditionella svarta.

Golden Goal

Som straffläggning är ett oönskat sätt att avsluta en match, var en ny regel införts i Frankrike '98: den så kallade "gyllene mål". Denna regel säger att den extra tidsperioden skulle upphöra så snart som antingen laget gjorde ett mål, även om de vanliga 15 minuter ännu inte hade gått. År 1998 hade Frankrike och Paraguay spelat i 113 minuter när Frankrike Laurent Blanc gjorde målet som gjorde hans lag segrande. Denna regel var fortfarande på plats 2002, men det upphörde 2004.

En spelare, två matcher, sex mål

Göra mål är inte en lätt uppgift, och göra poäng tre mål i en match är en bedrift som få spelare någonsin uppnå. I World Cup France 1998, blev Gabriel Batistuta första argentinska att göra mål tre mål på två olika VM-matcher. Första gången var vid öppnandet spelet vid tidigare VM 1994, mot Grekland och andra gången var i Frankrike mot Jamaica.

Två länder, en Cup

VM 2002 spelades i två olika länder: Japan och Sydkorea. Under denna turnering, var domare misstänks gynna de lokala lagen. Och misstankarna inte grund och: Sydkorea hade förvandlats till den första asiatiska land att någonsin nå semifinal. Men det fanns några giltiga idrotts prestationer också, liksom Senegal triumf över Frankrike i sin öppningsmatch.

Största mängden gula kort

I spel där Nederländerna inför Portugal, under Tyskland 2006, den gula kort blinkade 16 gånger och fyra spelare avskedades. Detta betraktas allmänt som den mest våldsamma matchen i historien om VM, tvingar den ryska domaren Valentín Ivanov att ständigt upprätthålla spelets regler. De avskedade spelarna var jämnt fördelade mellan lagen, Boulahrouz och Van Bronckhorst var de uppsagda holländare, medan Costinha och Deco avskedades från det portugisiska laget.

Tre bröder i ett team

Jerry, Johnny och Wilson Palacios blev de tre första bröderna att spela för samma landslaget i historien av turneringen under Sydafrika 2010. Dessa Honduras kommer från en fotbolls familj och spela tillsammans i ett VM är ett privilegium att de kommer Glöm aldrig. Å andra sidan, under samma turnering, Kevin-Prince och Jerome Boateng var de första bröderna att spela i två olika landslag. Den första spelade för Ghana medan andra spelade för Tyskland.

Åtta mål för mästerskapet

Spanien är det åttonde landet att vinna VM och lyckades göra det genom att göra poäng bara åtta mål i Sydafrika 2010. Det är ingen tvekan om att åtta var turnummer för det här laget. Under samma turnering visade den argentinska laget vara den mest hög-underhåll av dem alla, ber om spelarens rum målas vit, att det finns 14 olika sallader tillgängliga vid varje måltid och glass under hela dagen.