Felsökning DVD Decoder problem i Windows Vista

Felsökning DVD Decoder problem i Windows Vista


Microsoft Windows Vista-användare rapporterar ofta har problem med att spela DVD-skivor. Många gånger är de upplever DVD-avkodare problem. DVD-avkodare är mjukvaran som gör det möjligt för DVD-spelaren att läsa och spela krypterade DVD-skivor. Dessa steg kommer att hjälpa dig att felsöka problem som presenteras med den gemensamma Vista felmeddelandet "Decoder Fel videoavkodare har antingen skadats eller inte är installerad. Starta Media Center och / eller datorn."

Instruktioner

1 Försök en enkel omstart av datorn innan några lösningar som kan innebära mer tid eller kostnad. Starta om systemet ofta löser problemet.

2 Gå till "http://www.microsoft.com/downloads/en/default.aspx" och få gratis uppdatering för Windows Media Player. Den här nedladdningen innehåller många av de senaste codec som krävs för att spela DVD-skivor.

3 Inköp från tredje part codec programvara och installerar det så att din DVD-spelare kan läsa den krypterade DVD.

4 Se om ett utgånget dekoder är anledningen till att DVD-spelaren inte kommer att fungera. Du kan göra detta genom att ställa tillbaka klockan på datorn, starta om systemet och försöker spela DVD igen.