Hur man förstå Maps Road

Hur man förstå Maps Road


I en ålder av GPS-enheter och webbplatser som ger detaljerade vägbeskrivningar, såsom MapQuest eller Google Maps, förstå hur man hittar en plats på en vägkarta blir en förlorad konst. Även om du lita på tekniken för att få dig härifrån till dit, kanske du upptäcker att förstå hur man navigerar med en pappers vägkarta kan spara tid och frustration på din nästa resa.

Instruktioner

1 Öppna kartan och leta kartan nyckeln. Kartan nyckel är en lista över städer eller platser belägna på kartan. Det är oftast placerad på sidan eller ned på kartan.

2 Hitta din position på kartan nyckeln. Bredvid platsen kommer att vara en bokstav och en siffra. Denna bokstäver och siffror är koordinaterna som motsvarar den plats du försöker hitta på kartan.

3 Placera pekfingret på brevet. Bokstäverna finns på toppen av kartan.

4 Placera den andra fingret på numret. Siffrorna återfinns listade vertikalt på sidan av kartan.

5 Flytta varje finger inåt tills de möter. Titta noga på denna punkt. Du bör hitta din plats här i närheten. Kom ihåg denna plats.

6 Upprepa steg 1-5 för varje plats på resan.

7 Anslut platser med hjälp av gatorna på kartan.

8 Titta på kartan legenden för att se vilken typ av väg du kommer att använda på dina resor. Kartan legend är en låda med symboler och deras beskrivningar. Använda kartan nyckel, kan du avgöra om du är ute och reser i första hand på motorvägar, statliga huvudvägar, bilutflykter eller ens grusvägar. Baserat på kartan legend, kanske du vill välja en out-of-the-way, men snabbare rutt på motorvägar i stället för tvåfiliga vägar.

9 Beräkna avståndet du kommer att färdas med hjälp av kartskalan. Kartskalan är en linje som visar hur många miles du kommer att resa per tum av kartan. Kartskalan är vanligtvis belägen nära kartan legend. Nyp två fingrar på varje sida av skalan, sedan flytta dessa fingrar till kartan. Använd utrymmet mellan fingrarna för att mäta avstånden mellan platser.