Hur man designar en kvinnas butik

Hur man designar en kvinnas butik

Hur man designar en kvinnas butik

Det mest tilltalande sak om shopping i en butik är att oavsett vad du köper kommer att vara en-of-a-kind. Om du har en verklig vilja att öppna en kvinnas butik, måste du fokusera på denna speciella kvalitet på alla tänkbara sätt. Nyckeln till att lyckas med en kvinnas butik ligger i att skapa ett original, engångsshoppingupplevelse för dina potentiella kunder. Utformningen av din butik spelar en stor roll i detta, och det är därför det finns ett antal saker du måste ta hänsyn till.

Innan du ens börjar överväga utformningen av din butik, måste du vara helt klar över vem det är du tänker att attrahera, vilka typer av kläder, skor eller tillbehör du tänker sälja och vilken typ av intryck du hoppas att skapa. Du måste ställa dig själv grundläggande frågor om hur mycket pengar du förväntar potentiella kunder att spendera när de besöker din butik. Du måste bestämma om du kommer att specialisera sig inom ett visst område av kvinnliga mode till. Till exempel, hoppas du att fokusera på underkläder, fritidskläder, cocktailpartyn, eller handgjorda kläder? När du har upprättat en tydlig plan för din butik, kan du börja att noga gå igenom följande konstruktionssteg.

Du kanske vill rådfråga en arkitekt eller en inredningsarkitekt i ett mycket tidigt skede. För det första finns det ett antal detaljhandels och anställningslagar som du måste vara medveten om, inklusive antalet toaletter krävs, eftersom de kommer att påverka vad du kan och kan inte lagligt göra med utformningen av din butik. Du kommer också att tänka på hur många omklädningsrum du tänker ha och hur många objekt du vill kunna ha till försäljning på en gång. Din idé om den perfekta boutique kan innebära att sälja ett par artiklar till höga priser eller du kan vara mer intresserad av att överföra så mycket lager som möjligt. Har du vill att kunderna ska känna sig bekväma och tillfreds? Vill du inkludera soffor för människor som kommer handla med vänner eller är detta egentligen inte en prioritet för dig?

Färg är mycket viktigt. En intensiv röd på väggarna i din butik kommer inte att skapa samma typ av atmosfär som en skarp, vit butik med tydliga, plast hyllor och en furugolv. Gå tillbaka till din affärsplan och överväga din användning av färg mycket noggrant. Konsultera några design specialister. Prata med vänner och familj. Få så mycket feedback på färgen på din butik som möjligt. Färg är så viktigt att det kan vara den enda orsaken till att människor väljer att ange ditt butik i första hand eller walk on by.

Belysning är den näst viktigaste designelement att ta hänsyn till med att öppna upp en kvinnas butik. Kvinnor är erfarna konsumenter i allmänhet och det är osannolikt att köpa något som inte gynnar deras kroppar. Belysning kan få katastrofala effekter på människors ansikten och på deras kroppar. Hårda, storbildsprojektor kan få folk att titta tystlåten och sjuk. Det kan lyfta alla våra huden brister och det kan skapa ogynnsamma skuggor när vi ser på oss själva i spegeln. Var mycket noga med att välja rätt typ av belysning för att uppmuntra människor att köpa dina varor. Experimentera med ett brett utbud av belysning idéer och ta din tid innan du köper. Det kommer att vara väl värt ansträngningen på lång sikt.

Oavsett om du planerar att hantera butiken på egen hand eller använda ett team av personal för att arbeta med er, personal villkor du tillhandahåller är mycket viktigt. Dina anställda är lika viktiga som dina potentiella kunder och du måste se till att de kommer att vara bekväm i sin omgivning också. Detta innebär att se till att det finns gott om utrymme på baksidan för att lagerföra nya varor och hantera det beståndet utan svårighet. Personalen toaletter är viktigt och det är en mycket bra idé att se till att det finns grundläggande kök också. De flesta anställda som arbetar inom detaljhandeln har att spendera hela dagen trött på verkstadsgolvet eller genom kassan, vilket innebär att miljö som de arbetar i behov att vara bekväm.

Saker du behöver

Hjälp och råd av en arkitekt eller inredningsarkitekt Ett urval av inredningstidningar för inspiration En tydlig affärsplan med ett tydligt mål kundkrets i åtanke En solid budget