Projekt med Altoid Tins

Projekt med Altoid Tins


Altoids burkar gör stora grunden för alla typer av projekt. Om du är arty och kreativ, kan du dekorera dessa små rutor för att göra söta minnessaker eller att organisera de små saker som alltid verkar vara fly, som gem eller barrettes. För geekier elementet, det finns mini elektronik projekt såsom en ficklampa eller en anpassad USB-minne. Du kan även göra en liten trädgård som är perfekt för ditt skrivbord.

Polymer Clay projekt

När du börjar att täcka Altoids burkar med färgglada polymer lera, himlen är gränsen. Du kan även använda din dekorerad burk för en av de andra projekt som nämns här. Tvätta tenn mycket noga för att bli av med eventuella fingeravtryck, oljor eller skräp som skulle kunna stoppa leran fastnar i boxen. Använd en mjukare lera som Premo, Fimo Soft eller Pardo, vilket gör att det är mycket väl kondition (knådad och arbetade) för mjukhet och god vidhäftning. För bästa resultat, rulla ut med hjälp av en pasta maskin på # 4 inställningen. Om du inte har en pasta maskin, rulla leran för hand och se till att tjockleken är jämn. Applicera ett ark av leran till botten och locket, sedan använda remsor av lera för att täcka sidorna. Dekorera som du vill: blommor, geometriska mönster, abstrakta mönster, även djurtryck. Baka tenn enligt instruktionerna för din lera.

Nördig tjej

Listan över elektronik projekt med Altoids burkar bara fortsätter att växa. För nybörjare, är en liten LED-ficklampa ett bra ställe att börja, eftersom det är enkelt och kräver mycket få delar. För att göra ficklampa, behöver du en två AAA batterihållare, AAA-batterier, en switch och tre lysdioder. Lysdioderna är parallellkopplade (sida vid sida), ansluts sedan till batterihållaren, med strömställaren är ansluten för att stänga av ficklampan av och på. Små hål är genomborrat i tenn för lysdioderna och växeln. Om du är lite modigare, kanske du vill ta itu med en uppsättning av minihögtalare eller en anpassad stereo mixer. Även en mini gitarrförstärkare kan konstrueras i en Altoids tenn.

Matlagning med Altoids

För en rolig nyhet projekt, kanske du vill prova att bygga din egen grill spis i en Altoids tenn, bara tillräckligt stor för ett par träkol briketter och en enda burgare. Ta av locket och bryta upp kol i tillräckligt små bitar för att passa tenn. Placera en liten metallgaller ovanpå tenn, sedan tända kol och sätta maten på grillen. Om du letar efter en mer praktiskt projekt, kan du bygga en lätt Altoids kamin som körs på alkohol. Trots sin ringa storlek, kan den lilla eldstaden verkligen användas för matlagning och kokande vatten. Allt du behöver är tenn, en liten bit av ståltrådsnät och en handfull av perlit (en lätt mineral du kan köpa från järnaffärer och plantskolor). Du behöver också något att stödja din panna eller vattenkokare. Skära trådnätet för att passa över tenn. Fylla tenn med perlit och placera mask på toppen, tucking den i på sidorna. Häll lite denaturerad alkohol över perlit. Din kamin är nu redo att gå.

Altoid Gardens

Du kan odla växter i din Altoid burkar. Dessa mini trädgårdar är just den sak att lysa upp ditt skrivbord på jobbet. De gör ett bra samtal bit också. För att göra en, behöver du lite krukjord eller annat lämpligt odlingssubstrat. Placera detta i botten av tennet, och toppen av med några små och attraktiva stenar eller grus. Lägg till en eller två stenar, glas nuggets, snäckskal eller andra små prydnadsföremål. De bästa plantorna att använda små suckulenter. De är lätta att hitta och inte har något emot att växa i små utrymmen.