DIY Faux Eldstad omger

DIY Faux Eldstad omger


Eldstäder är en mycket eftertraktade arkitektoniskt inslag. Strumpor och öppen spis omger dra ögat av potentiella köpare och besökare till denna uppskattad tillgång. Emellertid kan kostnaden för en riktig sten eller trä mantel vara oöverkomliga för vissa husägare. Ett billigt alternativ är att måla en gör-det-själv faux eldstad surround.

Förbereda Surface

Sand ytan som ska målas. Med hjälp av en linjal och torg, rita konstruktionen omkrets. Prime det inre av konstruktionen. Använd en vit akryl grundfärg om din färdiga produkten kommer att bli ljus och en mörk tonat primer om det blir mörkt.

förnödenheter

Att skapa en realistisk faux målning du kommer att behöva minst tre nyanser av färg du väljer. Till exempel, om du vill skapa en brun stenmur med murbruk linjer, väljer en mellanbrun i den rådande skuggan du vill ha i din färdiga surround. Välj akrylfärg i en mörkare nyans av brunt minst 3 nyanser bort från mitten skugga och en ljusare nyans av solbränna minst 3 nyanser bort från mitten brun. I stället för en ljusare nyans, kan du även lägga till en akryl vit i små steg tills du uppnår önskad färg. Du kommer också att behöva dessa leveranser: tidnings, pappershanddukar, penslar (1-2 "och 1 liten rund borste), vatten och liten skål.

Målning Bakgrund

Måla mitt bruna över det grundade området. För en mer strukturerad utseende, låta färgen pöl i slumpmässiga områden. Dessa fläckar torkar långsammare och möjliggöra mer blandning av färgerna, vilket resulterar i ett mer realistiskt utseende. Eftersom vattenbaserade färger som akryler torkar snabbt, arbeta snabbt.

Lägga Kontrast

Att arbeta i små områden av ca 6 x 6 inches, dip wadded tidningen i den mörkaste färgen och badda den i arbetsområdet. Om det är för tjockt, blot med en pappershandduk. Vrid pappershandduk som om att vrida ett dörrhandtag och lyft bort. Blot mer mörkbrun ovanpå smetas område. Upprepa tills hela arbetsområdet är täckt. Den mellersta bruna färgen ska vara synlig och ha en mörk fläckig utseende. Med hjälp av en ren bit tidningspapper, doppa den i ljus färg. Att arbeta i en en "fyrkantig område dab färgen på ytan. Blot med en ren pappershandduk.

Tillsats av murbruk Lines

Med en linjal och penna, lätt rita ett rutnät för murbruk linjer. Murbruk linjer i stenmurar är mindre synliga och mer ofullkomlig än i granit kakel väggar. Om väggen är sten, squiggle linjerna på med färg utspädd med vatten. Om du vill ha mer exakta linjer, använd en offentlig laserlinje.

Avsluta

Låt torka i minst 24 timmar. För en stenmur, välja en lack med en matt finish. För en granit eller marmor surround, välja en glans lack. Rulla på akryl lack för att skydda din eldstad surround många år framöver.