Sätt att lägga ut Tile

Sätt att lägga ut Tile

Sätt att lägga ut Tile

Lägga ut golvplattor, oavsett om keramik, sten eller trä, är ett jobb som kan utföras utan hjälp av en professionell utan att förlora den professionella finish. Att välja ett mönster för att lägga golvplattor med samma form och storlek verkar vara ganska rakt fram, men det finns olika sätt att kombinera olika kakel former för att skapa en intressant eller unika finish.

Fyrkant

Den mest grundläggande och traditionella sättet att lägga ut golvplatta är ett kvadratiskt mönster, även kallad rutmönster eller jack-on-jack. Här kakel börjar från mitten av golvet så att alla plattor som behöver skäras är på ytterkanterna närmast väggar och dörröppningar. Varje platta är i linje med kanten av plattan är vänd mot kanten av en vägg eller körning av skåp beroende på layouten i rummet. Detta mönster kan uppnås med kvadratiska eller rektangulära plattor av alla storlekar.

Diagonal

Diagonalen är liknande den kvadratiska mönstret, med undantag av plattor kan roteras med en 45 graders vinkel för att framställa en diamantarrangemang när golvet ses i förhållande till skåp och väggar. Således plattorna läggs med hörnen pekar mot golvkanter, snarare än sidorna som i kvadrat kakel. Även detta mönster kan användas för kvadratiska eller rektangulära plattor. Plattor med mer än fyra sidor kan även läggas med den här metoden, men mönstret blir mindre väl definierad på grund av det ökade antalet hörn.

Steg

Steget Metoden innebär plattsättningen i rader och är också känd som tegel eller offset mönster. Efter den första kakel raden är placerad, är varje efterföljande rad som ett steg bakom. Detta innebär att centrum av plattorna på den första raden kommer att bli ännu med det gemensamma av plattor på den andra och så vidare. Samma mönster används i bostäder för att bygga väggar. Steg placering kan åstadkommas med någon form som bidrar till att lägga i rader.

Mosaik

Mosaik kakel har använts på golv i århundraden och involverar utläggning av liten fyrkant eller formade plattor. Dessa tenderar att vara av olika färger eller olika nyanser av samma färg för att ge sken av textur. De kan läggas i ett rutmönster eller används för att skapa bilder eller färgade figurer inom design. Mosaik kommer antingen komma i lådor som ska tillämpas separat eller i ark med en avtagbar baksida för enkel installation.

fiskbens

Fiskbens är en av de mer komplexa metoder, men ger en mycket tilltalande visuell effekt när det är färdigt. Rektangulära plattor behövs för detta, eftersom varje platta är placerad med den kortaste änden monteras mot den längsta änden av plattan vid dess bas. Använda en färg med fiskbensmönster erbjuder en modern twist på traditionell design, när du använder två eller flera färger ger en mer traditionell bondgård-typ finish. Det enklaste sättet att börja lägga denna typ av golv är att börja med en bricka i 45 graders vinkel mot skåp och väggar, vilket säkerställer att plattorna i det färdiga mönstret alla kör i vinkel mot golvet kanterna.