Hur slopa restriktionerna för en 4-takts

Hur slopa restriktionerna för en 4-takts


Fyrtakts skotrar tillhandahålla ett effektivt och roligt transportmedel. Tyvärr är de inte mycket snabb och köra dem på vägen med mycket större och snabbare fordon kan vara skrämmande. Du kan förbättra den övergripande toppfart på din fyrtakts scooter genom derestricting det. Derestricting din fyrtakts scooter kräver att du tar bort en liten bricka från trissa system som överför energi som produceras av motorn till hjulen. Ta bort denna bricka kräver minimal mekanisk know-how och några verktyg.

Instruktioner

1 Frigör kickstart från variatorn systemet. Den kickstart är fäst till variatorn systemet genom ett litet stift, som måste lossas med en hylsnyckel och sedan dras ut. Dra ut stiftet gör att du kan ta bort kickstart.

2 Gå till variatorn systemet. På vissa fyrtakts skotrar, kommer detta att kräva att du tar bort både intaget fallet och variatorn systemet locket. I andra fyrtakts skotrar, behöver du bara ta bort variatorn systemet locket. Både inlopps fall variatorn systemet locket hålls på plats av bultar som kan avlägsnas med en standard hylsnyckel.

3 Drag av den främre brythjulet i variatorn system med antingen en slagnyckel eller en bandnyckel och en hylsnyckel. Bara aktivera mutterdragaren över bulten om du har en mutterdragare. Säkra hjul med en bandnyckel och skruva loss skruven med en hylsnyckel om du inte har en mutterdragare.

4 Ta bort den lilla brickan ligger runt främre remskivan staven som avslöjades när du tog bort den främre remskivan. Denna bricka begränsar variatorn systemet, vilket begränsar prestanda din fyrtakts skoter.

5 Sätt tillbaka front remskivan. Se till att alla mekaniska komponenter är fästade exakt som de var när du tog bort dem.

6 Sätt lock variatorn fallet och intag fall igen.

7 Sätt tillbaka kickstart till sidan av din fyrtakts scooter.