Hur man rättar till ett oljeläckage

Hur man rättar till ett oljeläckage


Ett oljeläckage är inte något att ta lätt på. Första gången du ser olja har läckt ut från under bilen, måste du parkera bilen på en plan yta, jack det upp och se om läckan är sprungen ur ventilkåpan packning eller oljetråget.

Instruktioner

Ändra ventilkåpan packningen

1 Kontrollera ventilkåpan packning (s), som ligger på toppen av motorn. Du kommer att kunna se oljiga ränder som kommer från ventilkåpan, om den är källan till läckaget. Detta är den vanligaste källan till oljeläckage på bilar med mer än 30.000 miles.

2 Lossa bultarna och muttrarna som håller ventilkåpan packningen på motorblocket, och försiktigt bort locket. Ta bort den gamla packningen och rengör ventilkåpan överkant så att den nya packningen kommer att finnas kvar.

3 Applicera en hög temp silikon till kanten och installera den nya ventilkåpan packning.

4 Använd avfettningsmedel för att avlägsna eventuella fett eller olja fortfarande fast på motorblocket.

Ersätter oljetråget

1 Kontrollera under bilen för hål eller sprickor mellan oljeledningen och oljetråget, eller läckage från oljetråget packningen. Om du ser någon ser några uppenbara tecken på läckage, kan du använda din hög temp silikon att plugga hålet. Om läckan om illa nog, måste du byta ut hela oljetråget.

2 Lossa bultarna som håller oljetråget på plats och försiktigt bända bort från packningen, och se till att luta oljetråget på ena sidan, vilket gör att oljan inuti rinna på din långpannan.

3 Använd avfettningsmedel för att avlägsna eventuellt fett eller stanna kvar på kanten av oljetråget packningen olja, och applicera ett tunt lager av hög temp silikon till kanten, eller byt ut packningen med en ny.

4 Tryck på nya oljetråget på plats, och sätt tillbaka skruvarna som håller den på plats. Dra åt bultarna i ett korsmönster.