Vad är skillnaden mellan Hemming & ansamling av inflammatoriska celler?

Vad är skillnaden mellan Hemming & ansamling av inflammatoriska celler?


Skillnaden mellan fålla ett plagg och skapa en manschett på ett klädesplagg verkar liten. En fåll är enbart för ett praktiskt syfte - att hålla tyget från att komma avslöjad och slitna ut, och fållar viks inuti plagget. En manschett, å andra sidan, är vikt upp på utsidan av plagget, så "fel" sidan är vänd utåt. Detta är ofta dekorativa.

Den genomsnittliga Hem

När en sömmerska skapar en fåll, först viker hon upp kanten av materialet (aviga röra) och pressar det. Då tyget viks upp igen, i allmänhet med ungefär en halv tum, pressade, och sedan sys. Detta skapar en snygg, skarp kant. Detta sker vanligtvis i tråd som matchar plagget. Ibland, men inte ofta, är fållen sys efter den första luckan.

En blind Hem

En blind fåll minskar i linje med sömnad som normal fålla skapar, och används ofta på dressat byxor eller kjol. Detta beror på att det inte är så hållbart som ett normalt fåll, och så bör inte användas på ett objekt som kommer att ta emot hårda påfrestningar. Detta kan göras för hand, eller den kan använda en speciell typ av symaskin stygn i kombination med en speciell fot. Medan metoder skiljer sig, är slutprodukten en fåll som endast har synliga sömmar varje halv tum eller så. Sömmarna bör vara mycket små, och de i allmänhet visas som små prickar. När matchande tråd används är denna typ av fålla praktiskt taget osynlig.

sytt Cuff

Sy en manschett kombinerar en manschett med plagget permanent. Kanten av plagget viks upp önskad mängd - hur mycket material som är starkt beroende av önskad storlek på manschetten - och sedan sys runt toppen, för att vara säker manschetten kommer inte ur fläcken. Ofta manschetten viks två gånger - upp en gång en liten mängd, och sedan upp igen, vilket stoppar den ofärdiga kanten out of sight och har samma effekt som fålla ett plagg. Men ibland manschetter endast sys rätt i sömmarna, för att ge en mer casual look till plagget, som om objektet inte syddes.

vikta Cuffs

Dessa är manschetter som inte har sytts, och de är i allmänhet görs av den person som bär plagget. Detta görs för stilistiska ändamål, i allmänhet, även om det ibland görs för komfort. Ansamling av inflammatoriska celler en skjorta eller ett par jeans i kallt väder kan hjälpa en person svalna. På 1950-talet, "raggare" handbojor sina jeans att gå med deras utseende. Nu samma stil används av personer som anser sig "rockabilly" återblickar till greaser utseende.