Typer av Antifungal Body Soap

Typer av Antifungal Body Soap


Även om alla tvålar är antibakteriella av naturen, endast ett fåtal special tvålar har ingredienser som gör dem effektiva antisvamp, liksom. Anti-svamp tvålar oftast används av brottare, gymnaster och kampsportare eftersom sjukdomar inkluderande Jock kliar, fotsvamp och ringorm vanligen överförs genom hud mot hud kontakt och genom kontakt med delade gymnastikmattor. Anti-svamp tvål måste användas på en daglig basis för att vara effektiva, som en enda ansökan är inte tillräckligt stark för att bekämpa en svampinfektion.

Neem

Oljan från bladen av Nimträd har använts för sin anti-svamp, antiseptisk och antiinflammatoriska egenskaper i Indien för mer än tre tusen år. Det är en viktig växt i indisk traditionell medicin, och den senaste forskningen har framgångsrikt isolerat de aktiva beståndsdelarna azadiractin, nimbidin och nimbin. Neem tvål har den extra fördelen av att stöta bort parasit insekter som fästingar och loppor, samt att befrämja läkningen av sår.

Tea Tree Oil

Majoriteten av anti-svamp tvålar på marknaden utnyttja den kraftfulla antisvampaktivitet av tea tree-olja, alternativt känd som Melaleuca alternifolia. Tea tree olja har en stark, något balsamisk doft som är obehaglig för vissa, men det är anmärkningsvärt säker och effektiv som en aktuell antimikrobiellt medel. Det är den huvudsakliga aktiva ingrediensen i både Defense Tvål och gym Tvål, två vanliga anti-svamp tvålar. Även tea tree-olja har ett brett spektrum av terpener som har en kumulativ antimikrobiell effekt, dess mest effektiva enskild beståndsdel terpinen-4-ol.

manuka

Manuka är ibland kallas Nya Zeeland tea tree. Oljan från detta träd har många av samma antiseptisk, antibakteriella och anti-svamp egenskaper som Melaleuca, men har en mycket mindre intensiv lukt. Även Manuka innehåller inte terpinen-4-ol, innehåller den UMF eller unika Manuka faktor. UMF är en kraftfull, icke-irriterande anti-svamp kemikalie i sin egen rätt. Manuka tvålar är bara börjar bli tillgängliga i hälsokostbutiker i Nordamerika.

Katialis

Katialis är ett anti-svamp tvål med en hängiven kultstatus. Tillverkad i Filippinerna, Katialis innehåller zinkoxid, salicylsyra och elementärt svavel. Medan elementärt svavel, som Neem har en lång historia av användning som ett anti-svamp behandling i traditionell indisk medicin, är tillsats av zinkoxid en modern innovation. Katialis tvål läkemedel finns i USA endast via postorder.