Hur tar jag bort Ljuset i en dusch tak?

Hur tar jag bort Ljuset i en dusch tak?


Dusch ljus består vanligen av en glödande eller fluorescerande glödlampa monterad inuti en armatur som vilar i jämnhöjd med taket i duschen. Dessa lampor är relativt vattentät för att förhindra att lampan bränns ut när du slår på duschen. Ta bort en dusch armatur är inte mycket annorlunda än att ta bort en armatur i någon annan del av huset.

Instruktioner

1 Stäng av huvudströmbrytaren för badrummet. Rutan breaker är vanligtvis belägen i källaren. Brytaren ska ha en etikett på den betecknar det är för badrummet. Om den inte gör det, kan du stänga av "main" brytare. Detta kommer dock att stänga av strömmen till hela byggnaden.

2 Ta bort locket från armatur. I de flesta fall är locket plast och du tar bort den genom att bända loss den med toppen av en liten skruvmejsel. I andra fall kommer du att hitta en eller flera ving håller locket på plats. Detta steg kommer att variera något beroende på märke och modell av ljus installerats.

3 Ta bort ljuset från fixturen. Om det är glödande, släcka lampan moturs. Om det är fluorescerande, kopplar den elektriska sele och dra ljuset av sina fästen.

4 Leta reda på skruvarna på botten av armatur och ta bort dem med en skruvmejsel. När du tar bort dem, kommer ljuset fixturen börjar falla ner. Hålla den på plats med en hand samtidigt som du tar bort skruvarna med den andra.

5 Sänk armatur för att exponera tråd muttrarna som håller fast armaturens ledningar till hemmets elsystem. När du försöker sänka armatur, kan det hålla på plats. Vissa entreprenörer placera en sträng av fogmassa mellan fixturen och taket för att främja en tätare tätning beroende på de höga fuktbetingelser av en dusch. Om det är du fall kil en spackel mellan de två och bänd armatur löst genom att skjuta kniven runt omkretsen av fixturen.

6 Ta bort eventuella eltejp från ledningsdragningen, ta bort tråd nötter och dra sedan trådarna isär. När du är klar, ställ in armatur åt sidan. Du bör ha två eller tre trådar som sträcker sig från taket.

7 Fäst en separat tråd mutter till den svarta kabeln och den vita ledningen och sedan linda eltejp runt tråden mutter för att fästa den. Om du har en tredje tråd som är naken koppar, linda tråden till en spole och stoppa upp den i taket. Det är en jordledning. Detta håller trådarna säker tills du kan byta ut ljuset. Om du byter ut ljus direkt, kan du hoppa över detta steg. Inte slå på strömmen igen till rummet, men tills du tejpen trådarna eller anslut en ny armatur.