Fakta om Blackdown Rings

Fakta om Blackdown Rings


Blackdown ringar är en jordvallar av en fornborg, som tros ha skapats runt 400 f.Kr. De ligger i den övre Avon Valley i South Devon, England, och är en av de extraordinära exempel på järnåldersmarkarbeten i området.

Identifiering

Blackdown ringar är ett exempel på en markarbeten, det vill säga en förändring i höjd i landet gjort av forntida civilisationer. Blackdown ringar är "klumpar och bulor" i landskapet i Upper Avon Valley, och sannolikt betecknar platsen för ett järnåldern slott i denna del av dalen.

Betydelse

Fakta om Blackdown Rings


Blackdown ringar är den typ av jordvallar som kallas en fornborg, som järnålders folk byggt som former av försvar, och som jordbruksredskap. De utnyttjade den naturliga ökningen i höjd i dalen för att få en fördel gentemot potentiella inkräktare. Ringen ligger på en kulle 607 fot hög.

Funktioner

Fakta om Blackdown Rings


Andra funktioner i Blackdown ringar innefattar en medeltids ringwork, som är en variant på järnåldern motte-and-bailey slott. Således, Blackdown Ringar har en Bailey (en gård omges av ett trästaket som kallas en palissad) men är utan motte (en hög av upphöjda jorden).

användningar

Fakta om Blackdown Rings


Arkeologer som Stephen Friar spekulera att ett slott på Blackdown Rings användes för att pennan i boskap såsom nötkreatur eller får. Eftersom Blackdown ringar inkluderar Bailey, de sannolikt skulle ha haft ett kapell, och butiker och hyddor för anställda och hantverkare som smeder.

Devon Area

Fakta om Blackdown Rings


South Devon har utsetts av den brittiska Secretary of State som ett område av enastående naturskönhet (AONB). Många naturliga inslag i området, såsom Devon häckar, liksom Blackdown Rings, kan ses på promenader och spår vägar som anges av South Devon AONB organisation.