Hur man bygger en Mini Halfpipe Ramp

Hur man bygger en Mini Halfpipe Ramp


Oavsett om du rider en skateboard, en BMX-cykel eller du är en in-line skridskoåkare, det finns ingen större brådska än att göra det på en halfpipe. En halfpipe mini ramp kommer hjälpa till att snabba upp din inlärningsprocess och är perfekt för alla åldrar eller skicklighetsnivå. Från nybörjare till proffs, kan du njuta av att lära sig nya tricks och krossa luft på din egen mini halfpipe ramp.

Instruktioner

1 Rita en punkt på ett ark av 3/4-tums plywood som är 12 inches i längd och 3 1/2 inches i från bredden. Detta är startpunkten för din böjd linje.

2 Placera en 2-av-4 på plywood vid punkten 12 inches i från kanten och med en skruv fästa ett snöre 6 fot 10 tum från slutet och se till att styrelsen är samma avstånd hela vägen över. Bifoga en penna till slutet av strängen och har någon hålla styrelsen eller skruva ner tillfälligt tills du dra gränsen. Håll strängen stram när du ritar bågen. Du bör hamna på en punkt 12 inches i och 3,5 inches från kanten av plywood och har en smidig övergång linje från startpunkten till slutet.

3 Ta bort 2-by-4 och skär detta stycke ut med sticksåg. Det borde räcka plywood vänster för att få en annan klippa om du har mätt detta korrekt.

4 Skär den andra sidostycke med hjälp av den första du bara klippa som en mall. Skär två mer från det andra arket av 3/4-tums plywood. Du bör nu ha fyra lika stora bitar för dina sidor, två för vardera änden av halfpipe.

5 Stå upp två av sidostyckena du klippa och rada upp dem tillsammans för att dra märken längs den krökta kanten där du kommer att sätta varje 2-by-4. Två 2-by-4s är placerade rygg mot rygg längs den nedre kanten. Med början vid denna punkt åtgärd varje märke till cirka 8 inches isär. Notera att en 2-av-4 kommer att gå i botten längs den bakre kanten för att hjälpa till att hålla rampen kvadrat. Du kommer att behöva använda 15 stycken 2-by-4 kapas till en längd av 7 fot 10,5 tum. Genom att mäta denna längd får du en total bredd av 8 fot när du lägger varje 3/4 tum plywood sidor. Detta gör det möjligt för plywood yta för att passa fint.

6 Ta 2-by-4s och skruva i dem för att ansluta sidostyckena med två däck skruvar och se till att ändarna av två-gånger-4 är i jämnhöjd med kurvan för övergången, men lämna den översta av för nu . Upprepa detta steg för den andra änden av den halfpipe.

7 Skär skåror i plywood sidor på toppen av rampen för röret som kommer att användas som hättan. Ta hänsyn till tjockleken på plywood toppen för att se hur långt röret kommer att sticka ut. Nu kan du montera topp 2-by-4 åt sidorna under röret och säkra klara med skruvar.

8 Lägg en bit 3/8-tums plywood ner och linje upp det med den nedre kanten så att plywood kanten är mellan de två 2-by-4s du skruvas samman vid botten av övergången; det bör ligga an mot coping röret på toppen.

9 Blöt några handdukar och lägga dem på plywood för att göra det böja enklare och inte spricka. Skruva fast på ramen med hjälp av 2,5-tums eller skruvar när du har det kvadrat. Upprepa med en annan bit av plywood sedan avsluta med ett lager av 1/4-tums masonit ark. Trim om nödvändigt. Upprepa detta steg för den andra rampen.

10 Skär ett ark av 3/4-tums plywood i hälften i två delar som mäter 2 fot med 8 fot. Bygg en fyrkantig ram samma storlek med 2-by-4s med en mellanstycke för ett stag. Skruva plattformen ramen in i sidorna och in i den övre 2-by-4 av rampen. Täck med plywood och skruva fast den. Stötta plattform med 4-gånger-4 inlägg och 2-by-4 i hörnen. Upprepa detta steg för den andra rampen.

11 Skär två stycken 2-by-4 till 6 fot och två på 7 fot 9 inches att bygga en fyrkantig ram som mäter 6 fot med 8. Detta kommer att vara ramen för den plana bottenstycket. Klipp 7 stycken 2-by-4 till 7 fot 9 inches för stöden och montera var 8 inches eller så. Täck med plywood och Masonite som är 6 fot 3 inches lång tid att sticka ut 1,5 inches i varje ände. De 1,5 inches av plywood som sticker ut får skruvas in i den övre kanten av övergångs bitar med 2,5-tums skruvar. Ta bort dessa skruvar kommer att göra det möjligt att ta rampen isär och flytta den.