Hur man byter bromsblock på en Chrysler Town & Country

Hur man byter bromsblock på en Chrysler Town & Country


Liksom de flesta fordon, bromsskor på en Chrysler Town & Country arbetar främst med parkeringsbromsen, så de kanske inte behöver bytas så ofta som bromsbelägg. Om skorna behöver bytas ut, måste du ändra skorna på båda bakhjulen. Detta kan vara en svår process, som bromstrumaggregatet använder flera fjädrar och klämmor med bromsbackarna.

Instruktioner

1 Lyft den bakre änden av bilen och stödja den på pallbockar, ta bort hjulen. Lossa hjul muttrarna innan höja van kommer att hjälpa.

2 Sätt bromstrumman bort. Om det är fast, vrid växeln på justeraren port i bromsens fästplattan med en skruvmejsel för att dra bromsbackarna.

3 Rengör hela bromsanordningen med bromsrengöringsspray, placera en kastrull eller annan lämplig behållare nedan för att fånga den droppande vätskan.

1 Lossa den främre bromsbacken nedhållande fjäder genom att trycka hållaren och vrida den 90 grader. Detta fungerar bättre med en speciell Biltema verktyg för denna uppgift.

2 Koppla den övre returfjädern och reglaget våren från bromsskon med hjälp av vass tång, ta bort den övre våren tillsammans med dragavlastningen och automatisk justering, och justeringsspaken och våren.

3 Koppla de två returfjädrar placerade längst ned i skorna och ta bort den främre bromsbacken.

4 Ta bort manövertaget från den nedre halvan av bromsanordningen, ta bort den bakre sko nedhållande fjäder och stift med samma verktyg som de främre och ta bort den bakre skon med parkeringsbromsen manöverspaken.

5 Rengör och smörj gängorna på den automatiska justerskruven. Använd ett fett hög temperatur.

6 Lossa parkeringsbromsen manöverplattan från den gamla frambromsen skon och installera det om att ersätta, vilket gör att du ordentligt sittplats klämmorna.

1 Smörj kontaktytorna på broms församlingens fästplatta med fett hög temperatur.

2 Anslut parkeringsbromsen manöverspak till bromskabeln och installera den bakre skon uppbackning plattan, med tillämpning av nedhållande stift och våren.

3 Anslut parkeringsbromsen manöverstag, automatisk justering, dragavlastningen och övre returfjädern.

4 Installera den nya främre bromsskon och montera den på plats med sin nedhållande stift och våren. Fäst övre returfjädern, automatisk justeringsspaken, manöver våren och lägre returfjädrar med tången.

5 Anslut bromstrumman tillbaka på navet flänsen.

6 Justera bromsbackarna genom att föra in en skruvmejsel i justeraren port - ta bort gummipluggen - och vrida justeraren redskap. Justera tills skorna drar mot en roterande bromstrumman och sedan vända den åt andra hållet så skorna undvika bara dra.

7 Anslut hjulen och sänk bilen efter att ändra bromsarna på båda sidor.