Sig att reparera en spricka i det inre skalet av ett kylskåp

Sig att reparera en spricka i det inre skalet av ett kylskåp


Interiören skal av ditt kylskåp är den komponent som ansvarar för att hålla i den kalla luften som håller dina färskvaror färska. Skador på skalet gör att kall luft att fly. När temperaturen inne i kylskåpet stiger, sparkar på enheten och använder mer el för att kyla kylskåpet oftare. Reparera denna skada omedelbart håller maten svalare, din elräkning lägre och förlänger livslängden på apparaten.

Instruktioner

1 Koppla ur kylskåpet, ta bort hela innehållet i kylskåpet och lämna dörren öppen för att låta den inre avdelningen varm till rumstemperatur. Torka ur kylskåpet med en fuktig trasa.

2 Blanda epoxiharts och härdare enligt anvisningarna på förpackningen. Applicera blandningen till det skadade området av kylskåpet med din spackel. Låt 24 timmar för epoxin härda. Försiktigt sand området slät med små, cirkulära rörelser av sandpapper.

3 Applicera ett andra skikt av epoxi tjockt över det första plåstret. Tryck på en bit av glasfiberväv till den våta epoxi, och applicera ett täckskikt av blandningen över duken. Hålla den övre kanten av duken, och kratta den platta av ditt kitt knivblad ned duken att dra ut luftbubblor och överflödig epoxi. Låt 24 timmar härdningstiden, och sand den torkade plåstret.

4 Sprid en slutlig beläggning av epoxi på plåstret. Låt epoxin härda i 24 timmar och sand släta med små, cirkelrörelser.

5 Torka damm och skräp ur kylskåpet med en fuktig trasa. Koppla in kylskåpet och låt den svalna helt innan utsättning den med färskvaror.