Hur man koppla en rumstermostat

Hur man koppla en rumstermostat


En rumstermostat är medel för att styra din värme och luftkonditioneringssystem. Låg spänning (24 volt) kabeldragning löper mellan termostaten och ugnen. Vanligtvis finns det flera enskilda trådar som finns i en kabel. Var och en av dessa trådar styr en specifik funktion (uppvärmning, luftkonditionering, fläkt, etc). Även om det kan verka komplicerat att koppla en termostat till en ugn, är det en ganska enkel process att en genomsnittlig husägare med hem förbättring kompetens kan åstadkomma.

Instruktioner

1 Stäng av strömmen till ugnen och termostat. Antingen stänga av brytaren på utsidan av ugnen skåp eller slå av strömbrytaren i brytaren panelen.

2 String en termostat kabel från din ugn styrkort till platsen din termostat kommer att bli. Använda en dragfjäder för att dra tråden genom väggen. Detta gör att du kan inte ta bort gips för att installera kabeln. Lämna 6 inches av överskjutande tråd nära termostaten och på styrkortet i ugnen.

3 Montera väggplattan för termostaten. Dra termostaten tråden genom öppningen på baksidan av väggplattan. Nivå väggplattan på väggen och fäst den ner.

4 Skala den yttre kabeln tillbaka 2 inches att exponera de enskilda trådarna. Skala varje enskilda trådarna tillbaka för att exponera 1/4-tums av nakna koppar. Göra detta vid både ugnen och termostaten plats.

5 Anslut kablarna till styrkortet av ugnen: röd till "R" terminal, vit till "W" terminalen, "Y" till gul terminal, svart till "C" terminal och grönt till "G" terminal.

6 Anslut kablarna till termostaten på samma sätt som du gjorde till ugnen i det föregående steget.

7 Fäst termostaten på väggplattan och slå på strömmen till ugnen. Termostaten bör nu vara fullt fungerande.