Grout Removal Tips

Grout Removal Tips


Borttagning av fogmassa är en process som är extremt svårt. De flesta injekteringsbruk är tillverkad av antingen Portlandcement eller epoxi. Epoxi injekteringsbruk är nästan omöjligt att ta bort, även med dessa borttagning tips. Portlandcement är möjligt att ta bort, men det krävs fortfarande en hel del arbete och många timmar att slutföra.

Applicera sockervatten

Börja med att blanda en lösning av en kopp socker upplöst i en liter varmt vatten. Häll lösningen över kakel och injekteringsbruk. Låt lösningen sitta på bruket i minst två timmar. När du återvänder för att ta bort injekteringsbruk, kommer det skrapa bort mycket lättare.

Användning Grout Saw

Nyckeln till att ta bort någon injekteringsbruk är en fogmassa såg. Injekteringsbruk såg ser ut som en skruvmejsel med en liten sågklinga på slutet. Sågen används för att skära ner i mitten av injekteringsbruk, vilket gör det lättare att nagga med andra verktyg. Försök inte att ta bort injekteringsbruk utan injekteringsbruk såg.

Använd Diamond Avstrykare

Rätt skrapan är också viktigt att ta bort någon fogmassa. Det finns triangulära skrapor tillverkade av en mängd olika material, men endast den avskraparhuvudet gjord av diamantpartiklar och hårda metallen kommer att vara stark nog för att ta bort injekteringsbruk.

Arbete i små delar

Arbeta alltid i små delar vid borttagning av fogmassa. Detta gör det enklare att hantera vad du gör, och det är mindre nedslående. Du kan sluta när som helst för att slutföra en annan uppgift, och rengöring är lättare också.

Avlägsna Injekteringsbruk från Tile Toppar

Borttagning av fogmassa topparna av plattor är en mödosam process eftersom du inte kan skrapa bruket med några hårda verktyg eller det skadar ytan av plattan. Försök att ta bort injekteringsbruk så fort som det blir på plattorna. Ju mjukare injekteringsbruk, desto lättare avlägsnande. Skrapa bort de stora bitar av injekteringsbruk med en remsa av ek skuren i en 6-tums rektangel som är omkring 1/2-tums tjock. Använd några gröna kök skurdynor indränkt i vatten för att skrapa bort eventuella återstående mindre bitar och injekteringsbruk film. Det kan kommer att ta flera försök innan bruket är helt bort från ovansidan av plattorna.

Ta bort fogmassa mellan plattor

Borttagning av fogmassa mellan plattorna är också en svår process. Denna process innebär att sakta inskränka på bruket, och det kommer att ta upp en hel del damm. Det är viktigt att bära skyddsglasögon och en andningsmask när du fyller denna uppgift. Såg en ås i mitten av bruket med injekteringsbruk såg. Detta kan ta lite tid. Därefter bör diamantskrapa för att skrapa bort så mycket av fogmassa mellan plattorna som du kan få. En hammare och mejsel kan användas för att nå hörn eller för att avlägsna eventuell envis injekteringsbruk.