Hur man kan stoppa auto oljeläckage

Hur man kan stoppa auto oljeläckage


Olja används för att smörja en bilmotor, automatisk växellåda, differential och andra mekaniska delar av en bil. De vanligaste oljeläckage är från ventilkåpan hos motorn. Ventillocket är fäst vid resten av motorn medelst bultar. En packning passar mellan metallventilkåpan och motorblocket för att förhindra att olja från att sippra eller läcker. Normal motor användning kan orsaka packningen misslyckas eller lossa och orsaka oljeläckage.

Instruktioner

Identifiera läck

1 Hitta källan till läckan. Öppna huven på bilen och se om det finns damm som samlats på en olje sippra eller läcka. Torka området rent med hushållspapper och avfettningsmedel. Köra bilen för en dag eller så, och kontrollera om ny olja kan identifieras vid eventuella läckage punkt.

2 Försök åtdragning bultarna tillbaka till specifikationer. Om du kan komma åt bultarna som håller ihop två motordelar där läckan sker, se till att de är täta. Du kommer att behöva kontrollera bruksanvisningen för korrekt vridmoment för bultar. Aldrig för hårt, eller du kan gängorna för muttrarna på bultarna eller trådarna i motorblocket.

3 Rengör och avfetta läckan området. Köra bilen för en dag eller så för att se om det stoppade läckan. Om området förblir ren men du har fortfarande olja droppade ur bilen, leta efter en läcka lägre på motorn.

4 Kontrollera servostyrning ledningar och slangar motor för läckor med avfettning dem och undersöka för ny olja efter att ha kört bilen för en dag eller så.

5 bilagor Åter vridmoment för slangar eller linjer om du hittar en läcka. Om läckaget kvarstår, byt ut slangen eller ledningen.

6 Om du fortfarande har en läcka, byt packningen när det är möjligt. Till exempel, ta bort ventilkåpan (s) och byt ut ventilkåpan packning. Ta bort tändkablarna (märka dem så att du vet hur man sätter tillbaka dem) och eventuella övriga kaross beroende på modell av bilen.

7 Ta ventilkåpan och ta bort den gamla packningen.

8 Installera den nya packningen enligt tillverkarens anvisningar. Byt ventilkåpan och vridmoment ner muttrar eller bultar med tillverkarens specifikationer. Byt tändkablarna och andra tillbehör.