Typer av madrasstyg

Typer av madrasstyg


Utsidan täckning av en madrass, känd som tickar, kan göras av ekologisk bomull, ren ull eller minne skum, bland andra val. Var och en av dessa material ger fördelar för den sovande. Hur tickande tyget känns ofta spelar en rulle i vilken madrass konsumenter väljer att köpa.

Organic bomullstyg

Denna typ av tyg innehåller några pesticider, kemikalier, mineraloljor, avlövningsmedel, gödningsmedel eller färgämnen, vilket resulterar i en mjuk madrass textur. Ekologiska bönder bomull inte lägga blekmedel eller någon form av rynkor resistent behandling på tyget som kan orsaka skada på grund av toxiner.

Ren ull tyg

Lanolin, en naturlig produkt av ull, repellerar dammkvalster. Ull håller den sovande svalt på sommaren och varmt på vintern på grund av isolerande egenskaper. Naturligtvis flamskyddsmedel och mögelresistent, är ull madrasstyg inte skrymmande och ger komfort utan extra plushness.

High-Density Memory Foam

Hög densitet skum absorberar energi och är temperaturkänsligt. Memory skum former till formen placeras på det, vilket gör det till ett utmärkt val för dem med ledbesvär eftersom det ger bra stöd för kroppen. Den ursprungliga madrass formen tillbaka när objektet, i detta fall, den sovande, tas bort. Som en extra bonus, kan dammkvalster inte få igenom skummet, vilket gör det till en ren val.