Enkelt sätt att sprida Pelargoner

Enkelt sätt att sprida Pelargoner


Två enkla sätt att propagera pelargoner tar sticklingar och utgående från frön. Sticklingar resulterar i en anläggning precis som moderplantan. Frön tagna från hybrider kan inte ha samma egenskaper som den ursprungliga.

sticklingar

Ta sex-tums sticklingar från de växande tips av pelargon växter i slutet av sommaren eller hösten innan den första frosten. Skala bladen från den nedre halvan av sticklingarna och sedan doppa dem i Rota hormon. Infoga dem i en kruka fylld med rotningsmedium. Vatten grundligt och hålla jorden lätt fuktig. Täck med en plastpåse och placera sticklingarna i indirekt solljus.

markberedning

Geranium frön har ett hårt yttre skikt som hindrar vatten från att tränga in. Innan man planterar frön, gnugga dem på sandpapper eller nick dem med en fil för att göra groning lättare. Markberett frön gror i sju till 14 dagar.

utgångs Frön

Börja pelargoner inomhus tre månader innan sista förväntade frost datum. Plantera dem i enskilda krukor eller lägenheter fyllda med utsäde startmedium. Täck fröna med en ljus lager av jord och hålla dem något fuktig tills de gror. När de har riktiga blad, kruka dem i 4-tums krukor och hålla dem vid en temperatur av 22,2 grader Celsius under dagen och 18,3 grader på natten. Använd fluorescerande ljus för att ge 14 till 18 timmars ljus per dag. Använd en löslig växtnäring varannan vecka.