Vad är den specifika storleken på en Mitokondrier?

Vad är den specifika storleken på en Mitokondrier?

Vad är den specifika storleken på en Mitokondrier?

Mitokondrier är små organeller inom de flesta eukaryota celler. Mitokondrier fungerar som energifabriker för en cell, svarvning olika former av socker till ATP, kan en källa till kemisk energi mots i cellen använder. Eftersom mitokondrierna finns i så vitt skilda livsformer som växter, djur och protister, det finns en viss variation i storlek, men vissa generaliseringar håller sig väl.

fysisk storlek

Det mest uppenbara sättet att mäta en mitokondrier är organellen fysiska storlek. En human mitochondron är typiskt en till två mikrometer, men kan vara så stor som sju mikrometer. Detta innebär att en human mitokondrien är 0.000039 till 0.000079 inches. Om du föredrar metriskt, innebär det en 0,0001 till 0,0002 centimeter, eller 0,001 till 0,002 millimeter.

egenskaper Storlek

Mitokondrier (och kloroplaster i växter) innehåller DNA av sina egna, separat från cellens kärna. Detta DNA kallas mitokondrie-DNA, förkortat mtDNA. Eftersom alla DNA innehåller information, vissa föredrar att bedöma dess storlek beroende på mängden data som lagras, som en CD eller en flash-enhet. En enda människa mitokondriegenomet innehåller 37 gener, 16,569 baspar eller cirka 16 kilobyte data.

jämförelser

En typisk mänsklig mitokondrien storlek är ungefär densamma som en medelstor bakterier, som E. coli eller S. aureus. Detta är mycket mindre än en typiskt stora human cell, som vanligtvis är cirka 30 mikrometer. Om en människa hade krympt ned till storleken av ett mitokondrier. en cell verkar vara storleken på en fotbollsplan. Detta innebär att cirka 1000 till 2000 mitokondrier skulle kunna passa på en två millimeter stift huvudet.

andra Mitokondrier

Eftersom de flesta eukaryoter har mitokondrier, det finns en stor mångfald bland storleken och formen av mitokondrier. De sträcker sig i allmänhet från .5 mikrometer till tio mikrometer. I allmänhet, växter har större mitokondrier än djur. Djur, på utsidan, kan ha mitokondrier upp till 16 kb av data i deras mitokondrier, medan växternas mtDNA kan innehålla så mycket som 200 till 2400 kb. Dessutom kan vissa typer av stress som syrebrist, svält och fri radikal-förgiftning förstoring mitokondrier i ett tillstånd som kallas megamitochondria.