Vilka verktyg behövs för Gips Mudding & tejpa?

Vilka verktyg behövs för Gips Mudding & tejpa?


Drywall yrkesverksamma hänvisar till processen att mudding och tejpning gips som "efterbehandling". Dessa sista stegen i gips installationsprocessen är den mest avgörande; oavsett hur nivå och rakt en installatör hänger ett blad av gips, en slarvig efterbehandling jobb kan göra ytan verkar ojämn, vågig och ful. Yrkesmän använder handen och elverktyg för att förbereda och tillämpa lera och band till skarvarna mellan intilliggande skivor av gips.

lera Mixer

För att framställa torr-mix lera för applicering, gips yrkesmän använder en lera mixer, som fungerar som en handhållen, elektrisk köksblandare. Lera blandare är i allmänhet inte fristående verktyg, men bilagor till en standard borrmaskin. Som en köksblandare, består stativet arens slå huvudet av en serie böjda stavar eller en propellerlike paddel. Misshandeln huvudet ansluts till en tunn, stavliknande skaft som monteras direkt i en borrmaskin Chuck. Om du vill använda leran mixer, gips installatörer kombinerar helt enkelt vatten och gips pulver i en stor hink, aktiverar borr och slå samman ingredienserna som en kakmix.

lera Pan

Leran pan är en handhållen lera behållare. Snarare än att släpa skopan av blandad lera till ett visst arbetsområde, drywall finisher skopa en liten del av förblandad lera i leran pan och bär den till en arbetsyta. Lera pannor är i huvudsak djupa, rektangulära behållare. De inåt sluttande sidor av en lera pan ge gips behandlare med en yta för att skrapa överflödigt lera från en tejpning kniv.

tejpnings Knivar

Tejpning knivar är de traditionella efterbehandling verktyg gips proffs. Drywall tejpning knivar är i grunden formade kitt knivar. De flesta tejpning knivar har stora, rektangulära blad knutna till raka handtag. Tejpning knivar "kanter sträcker sig från ett par inches till mer än en fot bred. En Gips behandlare börjar tejpa en gemensam med en liten kniv och så småningom utvecklas till en bredare kniv. Progressionen från små till stora skapar en jämn, omärklig beläggning av lera över en skarv.

Automatiska tejpning Verktyg

Liksom tejpning knivar, automatisk tejp verktyg sprida fogmassa över tejpen som täcker skarven mellan intilliggande mattor av gips. Men automatiska tejp verktyg kräver betydligt mindre skicklighet och ansträngning att driva än tejpning knivar. Automatiska tejpning verktyg består av ett kärl med förblandad gemensam förening och en mekanisk montering som distribuerar antingen gemensamma band eller lera, eller en kombination av båda. Även de automatiska tejp verktyg varierar beroende på tillverkare, de flesta verktyg kräver bara gips behandlaren att trycka verktygets bas mot väggen och kör verktyget längs en gipsvägg gemensamt.

slip~~POS=TRUNC

Före målning, gips proffs jämna torkad lera med slippapper för att ytterligare platta och avsluta väggen utseende. Slip verktyg sträcker sig från standard ark sandpapper för att driva slipmaskiner. För att hantera tak och de översta delarna av väggar, gips behandlare använda en speciellt utformad, pol lösa slipverktyg, en så kallad "pole Sander."