DIY TV felsökning och reparation

DIY TV felsökning och reparation


När du uppleva mindre problem med din TV, behöver du inte vill tillbringa potentiellt hundratals dollar på en dyr servicebesök. I stället för att plocka upp telefonen för att ringa en servicetekniker, plocka upp din bruksanvisning och leta efter tv felsökningsmetoder som tillhandahålls av tillverkaren. Många problem med bildkvaliteten, volymen av ljud eller ens fläckar på skärmen är TV reparationer du kan göra på egen hand.

Förbättra din ljud och video

Din "Huvudmenyn" är nyckeln till att lösa många ljud- och videoproblem. För att förbättra kvaliteten på bilden, öppna "Video" eller menyn "Bild" och försöker att justera "Färg" och "Skärpa". Om TV: n har en "digital brusreducering (DNR)" funktion eller "Digital Reality Creation (DRC)" -funktion, se till att båda dessa är "On". För bättre ljud, titta i menyn "Audio". Ställ in "MTS Settings" på "On" eller "Stereo" och sedan titta på "Högtalare" och se till att de är "On". Ibland åtgärder du behöver ta innebär inte din tv alls. Användning av elektriska apparater, såsom batteridrivna leksaker och dammsugare, nära din TV kan orsaka en minskning av kvaliteten på bilden. Många elektriska apparater orsaka radiofrekvensstörningar, som kan orsaka linjer och statisk på skärmen. Sluta använda dessa poster för att ta hand om problemet.

Fix On-Screen Fläckar

En fläckigt struktur på TV-skärmen kan vara ett tecken på magnetiseringen problem. Du kan åtgärda det här problemet på egen hand genom att vifta med en magnetspole framför skärmen. Från och med mitten av TV-skärmen, våg magnetspolen i små cirklar och sakta arbeta dig upp till större cirklar som täcker hela ytan på skärmen. Vifta den magnetiska spolen genom att använda denna teknik tills alla fläckar är borta. Du kan köpa en magnetspole på ett hem förbättring butik eller järnaffär. Magnetiska spolar används vanligtvis i jordbruksmaskiner, luftkompressorer och HVAC-utrustning.

Utför en TV Reset

Ibland reparera en TV behöver är en omstart. Precis som datorer, mobiltelefoner och andra elektroniska apparater, starta om TV hjälper komponenter reset och arbetar några av de buggar. För att återställa en TV, koppla bort den från vägguttaget vid väggen eller överspänningsskyddet. Vänta ungefär en minut och anslut TV igen.

lösa kablar

Lösa anslutningar mellan TV och de komponenter som du använder, som din kabelbox eller DVD-spelare, kan få det att se ut som din TV bryts när det inte är. Inspektera baksidan av din tv och leta efter några lösa kablar och anslut dem igen. Kontrollera på baksidan av dina komponenter, också, och se om du ansluter dessa kablar hjälper åtgärda problemet.