Felsökning och reparation små utombordsmotorer

Felsökning och reparation små utombordsmotorer


Utombordsmotorer är löstagbara motorer som är monterade på konsoler som finns på den bakre änden av en båt eller på en båtens akter. Utombordsmotorer är förbränningsmotorer som driver en enda stor propeller. Propellern roterar och skjuter båten genom vattnet. En hävarm på toppen av motorn förändrar propellerns riktning och användes för att styra båten. Liksom alla förbränningsmotorer, utombordsmotorer kräver underhåll och reparation. De vanligaste problemen som finns i utombordsmotorer kan upptäckas med en multimeter.

Instruktioner

1 Undersök bränsletanken för att säkerställa att det finns tillräckligt med bränsle.

2 Ta bort tändstiftet locket på utombordsmotorn. Ta bort tändkablarna. Skruva tändstift och ställ dem åt sidan. Undersök tändstift. Den nedre delen av kontakten bör vara våt med bensin. Om de inte är, kan det finnas en blockering i bränslesystemet. Kontrollera bränsleledningen eller bränslepumpen om du har en tank konfiguration fjärrkontroll. Om tändstiftet är täckt med sot eller olja, kan det inte vara gnistor ordentligt. Det kan vara att tändstiftet som är i motorn inte är rätt ett och den håller på att användas i en motor som blir för varmt för att det ska fungera. Det kan också vara så att motorn har varit igång under långa tidsperioder med fel mängd bränsle eller bränsle och oljeblandning. Om motorn har fler än ett tändstift och endast en av dem är smutsig, är orsaken en svag gnista från tändsystemet.

3 Kontrollera tändstiftsoperationen. Rensa bort den gamla tändstift eller pluggar med den spetsiga änden av en säkerhetsnål, skrapa bort de kolavlagringar som byggts upp på isolator som täcker mittelektroden på tändstiftet. Var noga med att skrapa mellan isoleringen och sidoväggen av tändstiftet för att avlägsna så mycket kol som möjligt. Häll en liten mängd thinner i en plastbehållare. Sätt på gummihandskar för att skydda händerna och snurra tändstiftet runt i behållaren. Torka av tändstiftet med en pappershandduk. Ställ ut lufttorka.

4 Titta på hooked tråd på änden av tändstiftet. Det bör finnas ett gap av 0,025 tum mellan tråden och slutet av kroppen av tändstiftet, vilket är något tunnare än ett kreditkort, ungefär 0,030 tum. Anslut kabeln till tändstiftet. Ställa in pluggen på motorblocket i ett läge där man kan se gapet mellan hooked tråd och tändstiftskroppen lätt. Försök att starta motorn och titta på tändstiftet. En gnista ska visas på fast tråd av tändstiftet. Om det inte finns någon gnista eller den är mycket svag, betyder det att spolen inuti magneto av motorn eller de punkter i motorns breaker måste repareras.

5 Kontrollera om en kontinuerlig väg för gnistan. Förvandla din multimeter på. Ställ din multimeter till inställningen ohm. Välj 40 ohm intervallet. Lämna den fäst vid tändstiftet. Placera den negativa eller svarta sond på multimetern på motorblocket. Sätt den röda proben i tändstiftsuttaget. Läsningen display bör läsa någonstans mellan 3 ohm och 15 ohm. Om det är högre, det är en dålig anslutning i tändstiftsuttaget. Om displayen visar OL, betyder det att det finns en öppen krets eller ett avbrott i den elektriska banan. Ta en annan läsning med multimeter för att se till att denna mätning är korrekt. Om du har en 2-cylindrig, 2-taktsmotorer gör kontinuerlig bana test för varje cylinder.

6 Håll svänghjulet i stationärt läge med en skiftnyckel och ta bort den stora muttern som håller den till vevaxeln. Lossa svänghjulet och ta bort den. Hitta de punkter i magnettändning som ligger under motorns svänghjul brytare. Brytarspetsar är kontaktytor. Titta att se om de är rena och blanka. Om de är pitted de kommer att behöva bytas ut. Om de är smutsiga, skrapa bort smuts med en vass mattlager kniv. Torka brytaren pekar bort med en pappershandduk som har lite färg tunnare på det.

7 Koppla kondensorn ledningen utombordsmotorn. Ändra inställningen för multimetern till kapacitansen funktion. Tryck kondensatorn fallet med en sond och terminalen som den är ansluten till den andra sonden. Om det står 0,015-0,030, är ​​kondensorn bra. Om displayen visar OL kondensatorn behöver bytas ut.