12 Nåbara hälsosam kost tips

12 Nåbara hälsosam kost tips

Introduktion

Om du menar allvar att hålla sig till en diet plan sedan välja mål som du har en chans att nå, snarare än att sträva efter det omöjliga. Och när det gäller mat, enbart fokusera på vad du inte får äta är ett bra sätt att bränna ut och avveckla hetsätning. Med lite hjälp från dietist och certifierad personlig tränare Erin Palinski, har vi sammanställt 12 mat mål som är en blandning av roliga och funktion, som alla är genomförbart utan en stor liv förändras.

Äta bättre choklad

Se vi inte berätta för dig att sluta äta choklad. Vi är inte monster. Men du får bara så många kalorier i en dag, så slösa inte dem på mediokra avlat. Hantverkare choklad är oftast gjorda med bättre ingredienser, som ofta innebär mindre socker. Men låt oss inse det: Den del som vi verkligen bryr sig om är smaken. En högre koncentration av kakao och andra intressanta ingredienser som fikon, chilipulver, bacon eller grönt te kommer att se till att du får ut det mesta av din choklad splurges.

Gå med i en CSA

Gemenskapens jordbruk som stöds är en lokal mat rörelse som gynnar dig lika mycket som det gynnar din gård gemenskap. Hur det fungerar varierar från plats till plats, men kontentan är enkel: Du blir medlem eller köpa aktier i en lokal gård, och i sin tur att gården ger dig regelbundna partier av färskvaror. Du får äta lokal, färska livsmedel; gården tjänar pengar från sin egen gemenskap; som en bonus, det är en mycket trendig rörelse för att associera sig med. Alla vinner.

Ompröva småsak

Minska din dagliga födointaget med 100 kalorier för att förlora upp till 6 kilo i år utan andra förändringar, råder Erin. Den goda nyheten är att du inte behöver ge upp mycket i processen. Hon föreslår smärre tweaks till din rutin, till exempel ändra från creamer att skumma mjölk i kaffet; använder vispat smör, som har hälften av kalorierna av smör från en pinne; och få din sallad dressing på sidan och doppa varje tugga istället för att hälla allt det på. Skära ner på portionsstorlekar är ett annat sätt att trimma några kalorier här och där.

Behärska en ny köket

Vi sagt det förut, men det är värt att upprepa: Din mat mål behöver inte vara fokuserad enbart på att äta mindre eller förlora vikt. Nu är det perfekt tid att prova de thailändska eller indiska eller mexikanska matlagningskurser du har tänkt om. Att lära sig att laga en rad nya rätter kan vara till nytta för dig mentalt, men det kan också vara bra för dig fysiskt om det är fortfarande en huvudfokus för dig. När du laga mat själv, du vet exakt vad som händer i måltiden, och du styra mängden socker och fett som går in i varje maträtt.

Upp din veg intag

Människor är alltid brummande om hur vi bör äta våra grönsaker eftersom de är så frisk och bla bla bla. Tja, är orsaken smarta människor berätta för dig att äta dina greener som du borde verkligen, så låt oss bara omfamna det. Erin rekommenderar genomsnittlig vuxen bör sträva efter att minst två koppar kokta grönsaker eller fyra koppar rå varje dag, men för dem av oss som är veggie tagande, kan vi börja mindre. Öka din vegetabiliska portioner med en fjärdedel kopp per dag tills du når målet mål.

Små partier, stora smaker

Som var fallet med choklad, skulle vi aldrig rekommendera att du ger upp din favoritcocktail. Lagom är bäst. Men, återigen, de saker som vi tar med måtta borde vara det bästa de kan möjligen vara. Lägg några små-batch sprit från lokala destillerier till ditt hem bar och njuta av stora häller från hantverkare som närmar cocktail timme som en konstnär närmar sig en duk. Inte bara det, du lägger intriger till spritskåp och komma in på en av de classier trender i dricksvatten. Kalla det haute-toxication.

drick mer

Tyvärr, men detta är inte en fortsättning på den sista bilden. Vi pratar vatten här. Du hör det hela tiden, men det hör hemma på listan eftersom det verkligen är en av de enklaste saker du kan göra för att hålla energinivån uppe, stöd i viktminskning och stöt ner hunger cravings. Det är därför Erin rekommenderar att du dricker åtta koppar per dag. Plocka upp en rolig vattenflaska som du kan bära med dig överallt, eller återanvända din Starbucks kopp efter ditt morgonkaffe. Om du alltid har ett dryckeskärl, det är så mycket lättare att stanna på rätt spår med denna resolution.

Lita mindre på snabbköpet

Låt oss inse det: De flesta av oss har inte tid, utrymme eller kunnande att öka vår egen mat. Men det finns något i mellan att köra din egen gård och äta mikrovågsugn måltider varje kväll. Vidta åtgärder för att lindra en del av dina räkningar och bli (ännu bara lite) mer självförsörjande. Odla vissa örter. Även om det är en enkel basilika växt på fönsterbrädan, det finns en tillfredsställelse i att veta att du har bidragit till din egen måltid. Gör din egen soppa lager, som tar en eftermiddag och är en av de mest mångsidiga objekt i köket.

När du gör affär, butik smarta

Även om du till fullo anamma idén om att förlita sig mindre på affären, låt oss inse det: Det är fortfarande en primär källa till mat. De flesta av oss kan handla smartare genom att helt enkelt se till att vi inte köpa för mycket. Ät alla matrester. Planera de närmaste dagarna till ett värde av måltider innan du beger dig till affären, och se till att du faktor i resterna som nästa dag luncher. Köp inte färskvaror på ett infall, och uppmärksamma hur mycket du faktiskt använder när du köper mat. Noggrann planering innan du handlar kan leda till stora besparingar och mindre slöseri med tid och mat.

Gör inte behandlas

Allt med måtta är vår mantra, och vi verkligen vill betona modere del när det gäller förädlade livsmedel. Skära ned på dessa är hård, eftersom premade, bearbetade livsmedel är i allmänhet snabbare att förbereda. Att ge upp dem kräver mer av din tid och energi och en vilja att avstå från några av de saker du längtar mest. Natrium, konserveringsmedel och raffinerat socker är de stora bovarna. Ta dig tid att lära känna vad som finns i den mat du äter. Det kan överraska dig. Erin rekommenderar naturgodis, såsom hela frukter, i stället för snacks som innehåller raffinerat socker. Ät mer fullkorn. Mest förädlade livsmedel har en hel mat alternativ som smakar minst lika bra och är bättre för dig.

Ge upp kött en dag per vecka

Kanske borde vi ha formulerat detta annorlunda för att hålla rovdjur läsning. Vad sägs om detta: Prova nya proteinkällor en dag per vecka. Att äta mindre kött är i allmänhet bättre för dig och bättre för miljön, och som har en kött-fri dag är ett bra sätt att filial ut från din typiska måltid hjulspår. Plocka upp en vegetarisk kokbok. Du kan bli förvånad över hur lite du missar köttet när du ser hur mångsidig och intressant en vegetarisk kost kan vara. Utmana din kreativitet genom att göra några av dina häftklamrar utan kött: Kan din berömda pastasås vara lika bra utan den italienska korven? Kommer din familj märker att chili inte har någon nötkött i det? Att ta reda på kommer att bli en rolig och läcker utmaning.

Bygg din egen receptbok

Internet ger oss tillgång till ett recept för nästan varje typ av maträtt som vi kunde hoppas på, men hur ofta hittar du ett recept på nätet och älskar det, bara att glömma var du hittade och aldrig hitta det igen? OK, kanske det inte händer alltför ofta, men varför inte ta bort möjligheten helt genom att skapa din egen personliga receptbok? Oavsett om du hantera det digitalt (det finns flera webbplatser och appar speciellt för detta ändamål) eller faktiskt skriva ut sidor och samla papperskopior, som har en samling av dina favoritrecept på hand kommer att förhindra den fruktade samtal som alltför ofta resulterar från den laddade frågan "Vad ska vi göra för middag?"