Hur man målar gamla köksstolar

Hur man målar gamla köksstolar


Köksstolar ta stryk, särskilt i ett hem där det finns barn. Kostnaden för att ersätta dem kan vara hög. Om du vill ha en ny fräsch look för dina köksstolar, men har inte råd att få nya, måla de du redan har. Det är lätt och kostnadseffektiv. Så om du har en helg att skona, så allt du behöver nu är rätt leveranser och lite riktning för att komma igång.

Instruktioner

1 Ställ upp ett arbetsbord i ett område som är väl ventilerat. Placera plastark ovanpå bordet för att skydda den från färg. Du kan också placera plast på en hård yta golv om du inte har ett arbetsbord.

2 Tvätta stolar noga med varmt tvålvatten innan du börjar den avslutande processen. Detta är viktigt att göra så att alla smuts och fast-på mat inte kommer att påverka utseendet på din färg när den har torkat. Ämnen, såsom sirap, kan faktiskt orsaka att färgen inte torka. Låt stolar att torka helt.

3 Fyll i någon form av flis eller urgröpningar med trä kitt. Limma och dra åt eventuella lösa ben och spindlar.

4 Sand stolar ner med en 220-slippapper. Tanken med denna slipning är inte att ta bort målet redan på stolarna men bara för att rugga upp det så att primern och färgen fäster bättre. Torka stolarna ren med en putstrasa.

5 Applicera primer med en 5 cm (2 tum) skum borste. Applicera primer i fiberriktningen på dina stolar. Låt färgen torka och härda under fyra timmar.

6 Applicera första skikt av färg. Låt torka under fyra timmar eller tills färgen är helt torrt vid beröring. Polera stolarna efter första lager färg är torr. Torka med en putstrasa. Applicera andra och tredje skikt av färg, om det behövs. De flesta ljusa färger, speciellt vita, kommer att kräva flera skikt än mörkare färgade färger. Om du fortfarande kan se en antydan till den gamla fläcken eller färdigt kommer igenom, tillämpa en annan päls. Låt färgen torka helt.

7 Applicera ett tunt lager av oljebaserad polyuretan med en 5 cm (2 tum) skum borste. Titta på polyuretan noggrant för droppar tills den börjar tjockna upp. Låt polyuretan torka under 12 till 24 timmar, beroende på väderförhållandena. Polyuretan tar längre tid att torka när luftfuktigheten är hög. Applicera ett andra skikt av polyuretan. Tillåta detta att torka i 12 till 24 timmar.