Vad är prolamin jod som används för?

Vad är prolamin jod som används för?


Prolamin Jod är en over-the-counter kosttillskott. Tillverkaren, Standard Process, introducerade denna produkt i 1952, enligt StandardProcess.com. Människor tar kosttillskott som innehåller jod av många anledningar och i arbetet med att uppnå en rad positiva hälsoeffekter. Prolamin Jod innehåller 3 mg jod per tablett och syftar till att öka nivåerna av jod i kroppen, vilket resulterar i dessa olika hälsofördelar.

Sköldkörtel

Sköldkörteln kräver jod, bland andra näringsämnen, för att göra sköldkörtelhormoner. Det kan inte göra dessa hormoner utan tillräckligt jod. Enligt standardprocess, "nästan 80 procent av kroppens jod innehållet finns i sköldkörteln." Många människor tar produkter som prolamin jod att hjälpa sköldkörteln att göra hormoner, vilket i sin tur påverkar ämnesomsättningen, tillväxt och utveckling.

sköldkörtel~~POS=TRUNC villkor

Hypotyreos är ett tillstånd där sköldkörteln är underaktiv och inte göra eller använda hormoner på rätt sätt eller tillräckligt. Struma är en annan thyroidbeskaffenhet som är resultatet av otillräcklig jod och jod-produkter som prolamin Jod kan hjälpa i sådana fall. Vissa människor har möjlighet att minska eller upphöra med thyroidmedications som ett resultat av att bygga upp jod nivåer. Komplettering med prolamin Jod kan också hjälpa till med hypertyreos, vilket innebär en överaktiv sköldkörtel.

Vikt och avgiftning

Övervikt är relaterade till sköldkörteln, i att sköldkörteln styr ämnesomsättningen och personer med sköldkörtelproblem kämpar ofta med viktökning. Öka jod nivåer med en produkt som prolamin Jod kan hjälpa till med viktminskning. När människor tar jod, njurar utsöndrar olika toxiner, inklusive brom, fluor och tungmetaller. Ökade jod nivåer hjälper också leverns avgiftningsprocesser. Sålunda kan produkter som prolamin Jod hjälper till att avgifta kroppen.

Kvinnors hälsa

Prolamin Jod kan ha olika kvinnors hälsofördelar, och en av de största av dessa avser till bröst hälsa. Många kvinnor har haft framgång med att minska fibrocystiska bröst och även bröstcancer genom att ta jod. Kvinnor kan också använda prolamin jod för att minska klimakteriebesvär och polycystiskt ovariesyndrom.

Hjärta, hypertoni, diabetes

Vissa patienter tar prolamin jod för att hjälpa hjärt frågor, såsom arytmier och förmaksflimmer. Hypertoni (högt blodtryck) är ett annat villkor som svarar bra på jod terapi. Enligt The Jod Project, har vissa patienter kunnat lösa diabetes problem utan att använda insulin genom att ta jod.

överväganden

Människor som tar prolamin Jod normalt behöver för att börja på en låg dos och gradvis öka dosen. En hälso-utövare som är förtrogen med jod kan vägleda behandlingen. Jod i högre doser kan inducera avgiftning symtom som vissa människor tycker obehaglig.