Hur tar man bort avgasgrenrör bultar

Hur tar man bort avgasgrenrör bultar


De avgasgrenrör för bilen är det som tar höga värmegaserna från motorn och fördriver dem för att hålla motorn sval och kör på topp prestanda. Stock avgasgrenrör är gjorda av gjutjärn som samtidigt långvarig, inte göra jobbet för att få värme ut samt en prestationsgrenrör (vilket kan vara keramisk fodrad eller stål belagt). En av de svåraste jobb på en bil är hur man tar bort avgasgrenröret bultar. Avlägsnandet i sig är inte svårt. Men att lära sig några knep att göra det utan att bryta bultarna och med ett minimum av ansträngning är nödvändig för att hålla denna uppgift måttligt lätt.

Instruktioner

1 Fäst den röda sprut halm till munstycket av PB Blaster, och spraya avgasgrenrör bultar, nedifrån och arbetar hela vägen runt skruvhuvudet. När du är klar att spruta varje skruvhuvudet trycker bulten med en fast nyckel för att skicka vibrationer genom att hjälpa PB arbeta sig in i gängorna.

2 Välj en ringnyckel som passar muttern huvudet och placera nyckeln på muttern. Om du inte har trådar från bulten utsätts, men en platt bulthuvud, använda en stud avdragare i stället för en fast nyckel. Om du använder en stud avdragare, hoppa över resten av stegen och börja arbeta stud avdragare i en moturs sätt att lossa bulten.

3 Spin en låsmutter på de exponerade trådar, men gör det med den gjutna lås muttern utåt. Du sätter låsmuttern på bakåt. Lägg den andra låsmuttern på på normalt sätt. Se till att de är tätt ihop.

4 Bifoga en hylsnyckel till toppen låsmutter. Se till att handtaget på hylsnyckel är uppradade med handtag hylsnyckeln du sätter på bulten i steg två.

5 Grab båda skiftnyckel hanterar samtidigt och dra i en moturs riktning. Om skruven inte bryta omedelbart genom att trycka på handtaget på hylsnyckeln lätt med en hammare i samma riktning, upprepa detta tills bult lossnar.