Skolios och arm muskelsmärta

Skolios och arm muskelsmärta


Skolios är en ryggrad sjukdom som kan orsaka stor smärta och obehag. Skolios inte direkt orsaka smärta i musklerna i armen. Däremot kan symtomen på skolios leda till de förhållanden som kan orsaka arm muskelvärk uppstå. Om detta är fallet, kan behandling behövas.

skolios

När drabbas av skolios, vrider ryggraden i en vinkel. Detta är inte nödvändigtvis smärtsam och krökningen kan vara så subtil att den inte ens kan märkas. Skolios orsakar inte arm muskelvärk. Emellertid kan svår skolios orsaka halsen att påverkas allvarligt, vilket kan orsaka denna typ av smärta.

Hals

När halsen påverkas av svår skolios kan tvingas in i en besvärlig position. Detta inträffar på grund av krökningen av ryggraden är så extrem att den vrider också benen i nacken.

Arm muskelsmärta

Arm muskelvärk upplevt tillsammans med symptom på skolios uppstår när en nerv är fångade i benen i halsen, vilket orsakar en stickande, smärtsam känsla upp och ner i armen. En instängd nerv kan också göra armen känns tunga. Du kan uppleva en konsekvent molande värk i armen.

Behandling

Skolios behandlas vanligtvis med ett ryggstöd som används för att underlätta ryggraden i den korrekta formen. Men om den krökning av ryggraden är så illa som att ha orsakat en instängd nerv i nacken, kirurgi kan krävas för att uppmuntra ryggraden att räta. Detta görs genom att fästa en stång längs ryggraden. Om detta inte befria instängd nerv, sedan kirurgi kan också behövas för att frigöra nerven.

överväganden

Skolios orsakar inte arm muskelvärk och det orsakar en instängd nerv i hals vilket i sin tur resulterar i arm muskelvärk endast i sällsynta fall. Av denna anledning är det viktigt att diskutera några allvarliga smärta i armmuskler med din läkare, eftersom det kan bero på en helt annan tillstånd.