spånskiva reparation

spånskiva reparation


Spånskivor är inte lätt att reparera framgångsrikt. Om det är möjligt och lämpligt att ersätta, snarare än reparera spånskiva, är detta mer försiktiga. Viktbärande spånskivor ska alltid bytas om äventyras. Spånskivor skadats av vatten är vanligtvis inte värt att spara. Det finns dock vissa spånskiva reparationer du kan hantera och de kan leda till tillfredsställande resultat.

Utmaningen

Spånskiva är en träfiberprodukt tillverkad av bitar av trä och lim, enligt möbelsnickare Kevin Jan Bonner. Har ingen spannmål eller naturliga fiber integritet, är spånskivor inte mycket motståndskraftig mot slitage. Det varptrådar ganska lätt under medeltunga till tunga laster. Standard spånskiva är särskilt känsliga för vattenskador, enligt Hem Möbler. Tunna skivor av spånskivor kan vara skör, vilket gör det lätt för hörn och kanter för att knäppa av.

trasiga kanter

Brutna hörn och kanter är nästan omöjligt att reparera effektivt som en kant utgör en mycket liten yta som att tillämpa lim och sätt tillbaka en trasig bit. Om du vill prova, tillämpa PVA lim på brutna ytor, pressa ihop bitarna och torka bort överflödigt lim. Tejpa upp den trasiga kanten tills det torkar. PVA tar cirka fyra timmar för att torka, enligt Kingfisher Building Products Ltd. Eventuellt lämna bandet på plats för att förstärka kanten, om kosmetiska utseendet är inte viktigt. Du kanske kan hammaren stift genom den reparerade kant att åtgärda det mer permanent.

gångjärnsbreakaway

Ibland bryter spånskiva bort från gångjärnen skruvas in i den. Detta inträffar när skruvhålen, har gradvis blivit förstorad genom användning, slutligen ha mer grepp på skruvgängorna. Det finns vanligtvis varningstecken på förhand, såsom glapp, skramlande och wobbling. Reparera, pressa PVA lim i hålen och fylla dem med sågspån. Låt torka. Flytta gångjärnen så att skruvarna inte tränger samma hål eller allmänt.

Andra

Om en klump av spånskivor bryter ut från arket, en "krater" visas. Applicera PVA lim i kratern. Placera klunga tillbaka på plats och tryck fast. Torka av överflödigt lim. Placera ett block av träavfall över området. Klämma den på plats och låt den torka. Efter att ta bort klämman och block av träavfall. Skeva spånskiva hyllor i bokhyllor kan ibland "repareras" genom att ta bort dem, göra dem över och återmontering dem. Vikten av böckerna kommer successivt räta hyllorna.