Mosaikgolv Design Idéer

Mosaikgolv Design Idéer


Mosaik golv är en gammal konst som har förlorat något av sin charm i modern tid. Många människor remodeling sina hus eller bygga nya väljer mosaik hela eller delar av deras golv som prydnads tillsats. Mosaikdesign kan vara enkla eller komplexa, och det kan återspegla funktionen av rummet eller helt enkelt vara en klassisk mosaikdesign i en modern miljö.

Kompass

En kompass är ett bra sätt att täcka en hel golvyta. Gör varje väderstreck nära kanten av de fyra väggarna och en stor cirkel mönster i mitten. En sol, måne och konstellationer är bra för att inkludera i mittcirkeln; andra vanliga inneslutningar med kompass teman är de fyra väderstrecken --- oftast avbildas som moln med ansikten blåser vinden i fyra riktningar; fartyg, Sextons och söker glasögon eller en gammal stil världskarta. Sepias och dämpade rusts fungerar bra med denna design för att ge det en gammaldags känsla.

medaljonger

Medaljonger är typiskt mosaik rutor infälld i en större kakel design. Det kan finnas en central mosaik medaljong eller flera i ett mönster. Som nämnts på Studio plattor webbplats, kan medaljonger vara runda, fyrkantiga, ovala eller rektangulära inlägg och ofta införliva blommönster och geometriska mönster. Mosaik medaljonger ger en typisk grekisk-romerska känner till en golvdesign.

Celtic Knots

Celticfnurror ger oändliga variationer för mosaikgolv designidéer. Normalt har en hel våning konstruktion en kant av en mer komplicerad fnurradesign, medan centrum är en mindre komplext mönster som kompletterar den intrikata gränsen kvist arbete. Du kan använda Celtic knop i alla färgschema; Men de ser särskilt slående när i svartvitt.

Zillij

Zillij, enligt Mosaic Tile Design, är en traditionell arabisk och marockanska mosaikdesign för golv. Börjar med en central sexuddig stjärna, strålar designen utåt i en rad samverkande armar, en upprepad motiv som täcker hela golvet. Valfritt antal färgkombinationer är möjlig med Zillij mönster, även om traditionell marockansk gynnar vita och blå eller russets.

medeltida Labyrinth

Skapa en labyrint design med mosaikplattor är ett bra sätt att göra en skissgolvdesign. En välkänd design är den medeltida labyrinten som kan ses på golvet i katedralen i Chartres. Konstruktionen är i huvudsak cirkulär, med 11 circumambulations runt en central rund blomma --- slutet av labyrinten. Denna design är bäst lämpad för kontrasterande färger, så svart och vitt går bra, eller välja mörkbrun och grädde för en mer dämpad effekt. Skissa design behov i golvet innan mosaik arbete börjar i syfte att skapa en fullt fungerande labyrint labyrint.