Hur man hanterar försäkringsfordringar efter att ha visat en hjort

Hur man hanterar försäkringsfordringar efter att ha visat en hjort


Kollisioner med rådjur har varit på uppgång i hela landet, mer än 20 procent under de senaste fem åren. Enligt Insurance Information Institute, en ideell branschorganisationen, finns det mer än 1,6 miljoner rådjur kollisioner landet varje år. Kostnaden är inte bara £ 3,0 miljarder i skador på egendom och medicinska räkningar för förare och passagerare. Omkring 200 personer per år ett avdödat som ett resultat av dessa kollisioner. Påståendet förfarande för ett rådjur kollision är densamma som någon annan olycka, även om din täckning är baserad på den valfria stora täckning, inte kollision. Förutom rådjur (och andra djur) kollisioner, omfattande täcker du för stöld, skadegörelse, översvämning, väder skador och, beroende på var du bor och politik form vindrutan reparation. Att veta vad man ska göra i förväg kommer att underlätta skötseln av reklamationen och potentiellt undvika problem när fordran justerings dyker upp.

Instruktioner

1 Varje stat har sina egna regler om huruvida att rapportera en kollision med ett djur eller inte, beroende på omfattningen av de skador på fordonet eller om det fanns någon skada på förare eller passagerare. Det är bättre att fela på sidan av försiktighet, men eftersom du då kommer att ha en detaljerad rapport för att ge till skaderegleraren. Också i vissa stater, om du inte lämna in en rapport, det kan vara en förseelse som lämnar olycksplatsen. Om det finns några skador, meddela polisen att du också kan behöva en ambulans.

2 Om du har en kamera som finns, ta bilder av scenen, inklusive faktorer som buskar, snö banker (de flesta kollisioner inträffar mellan oktober och januari) eller andra faktorer som kan verka relevanta, såsom väderförhållanden eller våt trottoar. Ju mer information du kan ge eller spela omedelbart, kan snabbare din ansökan behandlas.

3 Använd din pad för att få så mycket information från vittnen som kan vara tillgängliga, inklusive namn, adress och telefonnummer. Det kanske inte är nödvändigt, men bra att ha ifall det finns någon tvist med ditt försäkringsbolag. Få namnet på polis, inklusive emblem nummer, kommer också att göra uppföljande kontakt för en kopia av rapporten lättare.

4 Ring din försäkringsagent eller direkt försäkringsskada linjen så snart som möjligt. Båda numren ska vara på försäkringskortet som utfärdats med din täckning. Kontrollera din täckning för olyckan, inklusive din avdragsgill nivå eftersom det är hur mycket du kommer att behöva betala själv. En justerings kommer antingen boka en tid att komma till bilen om det inte kan köras eller hänvisa dig till en drive-in krav centrum om det finns.