Hur man rida efter en höftledsoperation

Hur man rida efter en höftledsoperation


Att kunna komma tillbaka till en sport som är älskad är ofta orsaken till att människor har höftproteskirurgi. Lyckligtvis ryttare har betydligt bättre odds att återvända till sin passion än idrottare i "stötbelastning" sporter som löpning eller skidåkning, men återhållsamhet bör vara målet. En person som utövar efter höftoperation måste vara försiktig om inverkan på den artificiella leden, vilket kan påskynda slitage. American Association of ortopediska kirurger (AAOS) har en mängd rekommenderade övningar för postoperativt, varav flera är av särskild användning för ryttare.

Instruktioner

Ground Övningar

1 Sitt högt i stolen, och använda händerna för att driva upp från stolen till stående. När du har bemästrat att få upp och ner från stolen utan att använda händerna.

2 Steg upp och ner från ett steg. Alternativa fötter så att du använder både "bra" hip och din nya höft sidor. Du kan göra detta på åtgärder som har ett räcke så att du kan stadig själv om det behövs.

3 Steg över ett objekt. Placera ett objekt som är ca 12 inches hög på marken och praxis lyfta foten upp och över. Håll i väggen som stöd tills du är säker på att du kan göra det utan att tappa balansen. Använd båda fötterna.

Ridning

1 Steg upp på ett monteringsblock som ger dig mycket närmare hästens överlinje. Håll monteringsblocket nära ett staket eller väggen så att du kan lägga handen på den för stöd samtidigt som man trappar upp på monteringsblocket. Använd din starkare ben som stegbenet. Når över med din högra hand och ta tag i manen på hästen eller Knappen samtidigt sätta din vänstra fot i stigbygeln. Använd manen av hästen för att hjälpa till att dra dig upp med vänster ben tills du kan svänga höger ben över hästen och bosätta sig i sadeln.

2 Justera tömmarna och stigbygeln så att benen kommer att vara i rätt position för att rida. Byglarna ska vara lång eller kort nog så att din böjt knä är inte över höfterna. Tyglarna bör vara löst nog så att du kan ändra placeringen av överkroppen utan att luta alltför långt framåt från höften.

3 Ride under en kort tid för att bedöma hur höften håller upp. Första gången du rider, kan du bara vara i sadeln under några minuter. Varje gång du rider, försöka spendera lite mer tid i sadeln. När komma tillbaka till ridning, hålla hästen på gång gång tills du är säker på ditt saldo i sadeln.